ΑΟ Καβάλα: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι…

Ήττα με 1-0 από τον ΟΦ Ιεράπετρας με ένα τυχερό γκολ στο 1ο ημίχρονο. Η ομάδα του Ανυφαντάκη κυριάρχησε στο 2ο μέρος έχοντας ευκαιρίες και ένα δοκάρι

Μια όμορφη διαδρομή τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος, ολοκληρώθηκε για τον ΑΟ Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Κορυδαλλού στην Αθήνα. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη δεν κατάφερε να περάσει στους «4» του θεσμού χάνοντας από τον ΟΦ Ιεράπετρας με 1-0, ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, όπου αν μη τι άλλο άξιζαν να πάρουν πετύχουν τουλάχιστον ένα τέρμα! Έτσι κλείνει για φέτος ο κύκλος των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση! Απ’ την μια υπάρχει η ήττα και ο αποκλεισμός, απ’ την άλλη όμως η πολύ καλή εικόνα της νεανικής ομάδας που κόντρα σ’ έναν αντίπαλο με μεγαλύτερη εμπειρία και πολλαπλάσιο μπάτζετ! Αν μάλιστα είχε καλύτερα τελειώματα στις φάσεις θα μπορούσε στην χειρότερη περίπτωση να πάει το παιχνίδι στην παράταση…

Πρόκριση με τυχερό γκολ…

Η πρόκριση κρίθηκε στην ουσία μ’ ένα άκρως τυχερό γκολ των τυπικά φιλοξενούμενων της αναμέτρησης στο 35ο λεπτό, όταν ο Καραγιάννης επιχείρησε να βγάλει σέντρα, ωστόσο έστειλε άθελα του την μπάλα στην εστία του Δήμιζα που αιφνιδιάστηκε από την πορεία της. Η Ιεράπετρα είχε μεν στο 1ο ημίχρονο τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις απείλησε την εστία της Καβάλας, η οποία στην επανάληψη ήταν σαφώς ανώτερη. Η πολύ καλή δουλειά που έγινε στον τομέα της φυσικής κατάστασης φάνηκε και σ’ αυτόν τον αγώνα, μιας και όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του ΑΟΚ συνέχιζαν το ασφυκτικό πρέσινγκ (που έφτανε ακόμα και μέχρι την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων). Ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να ξεφύγουν από την πίεση οι παίκτες του ΟΦΙ ήταν από ατομικές ενέργειες ορισμένων πολύ καλά κοντρολαρισμένων ποδοσφαιριστών τους!

Δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες στο 2ο μέρος

Ο ΑΟΚ (που παρουσιάστηκε στο γήπεδο με 17 παίκτες) έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του με το «καλημέρα» του 2ου μέρους, όταν μετά από ατομική ενέργεια του εξαιρετικού Λυμπεράκη ο Αδαμάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του στο 49ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 76’ ο Χατζηκυριάκου, που μπήκε ως αλλαγή και έκανε πολύ καλό παιχνίδι, βγήκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ η φάση του αγώνα χάθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην τελευταία, ουσιαστικά, φάση του αγώνα η Καβάλα κέρδισε κόρνερ με τον τερματοφύλακα της Δήμιζα να προωθείται. Μετά από φάση διαρκείας έγινε η σέντρα από τα αριστερά με τον γκολκήπερ της Καβάλας να πιάνει κεφαλιά και να αναγκάζει τον αντίπαλο πορτιέρο σε εντυπωσιακή επέμβαση για να σώσει την εστία του!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ηλιάδης (46’ Μπλιός), Λυμπεράκης , Παυλίδης (87’ Σέχου), Αλιατίδης, Αδαμάκης, Θωμαϊδης, Ντουρτμές (87’ Προβατίδης), Παπαδόπουλος (69’ Χατζηκυριάκου),Κέρθι, Βαλαβανόπουλος.

Ιεράπετρα: Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης, Κορομηλάς, Τσελεπής, Πετάσης, Μπέντι, Ουζούνογλου, Ντιαντά (15’Κωνσταντίνου), Παπαδόπουλος (86’ Ακαμωτάκης), Κορέτα (80’ Στιαχτάρης).