Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Συνεχίζει χέρι – χέρι με Καραπιπερίδη

Μόνο η τυπική ανακοίνωση της ανανέωσης της συμφωνίας της ομάδας με τον Καβαλιώτη κόουτς απομένει για να οριστικοποιηθεί η κοινή τους πορεία (και) στην Α2 Εθνική

Και τη νέα χρονιά θα πορευτούν μαζί στην Α2 Εθνική κατηγορία η Καβάλα BC με τον προπονητή Ανδρέα Καραπιπερίδη. Οι δύο πλευρές δηλώνουν ευχαριστημένες από την φετινή συνεργασία τους, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να μπορεί να σταματήσει την ανανέωση της συμφωνίας.

Υπάρχει καλή χημεία…

Με δηλώσεις τους στο «Kavalapost» τόσο ο προπονητής, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας επιβεβαίωσαν το καλό κλίμα και τις θετικές διαθέσεις που έχουν. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης τόνισε ότι «θεωρώ ότι θα συμπορευτούμε και τη νέα χρονιά. Ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις με τους παράγοντες της ομάδας, όμως πιστεύω ότι υπάρχει μια πολύ καλή χημεία και συνεργασία με τον πρόεδρο και νομίζω ότι το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί η ανανέωση της συμφωνίας μας. Έχω την εντύπωση ότι όλα θα κλείσουν ομαλά μιας και υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές». Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Παππάς επισήμανε ότι «αυτό που θέλαμε πέρσι ήταν να έχουμε έναν Καβαλιώτη προπονητή με τον οποίο θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να γνωρίζει τις ομάδες της περιοχής και τους παίκτες, μιας και θέλουμε να υπάρξει συνεργασία για την ανάδειξη των ταλέντων μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έγινε και θα συζητήσουμε την πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί και τη νέα χρονιά»!

«Δεν θα κάνουμε ριζικές αλλαγές»

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα και την ομάδα που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, οι απόψεις των δύο συγκλείνουν μιας και ο στόχος είναι να μην γίνουν σαρωτικές αλλαγές, αλλά να κρατηθεί ο φετινός βασικός κορμός, να γίνουν κάποιες μεταγραφές αλλά και να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα ταλέντα της περιοχής, αλλά και οι Καβαλιώτες παίκτες που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους. Ο κόουτς της Ένωσης ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το βασικό κορμό της ομάδας και να φέρουμε κι άλλους Καβαλιώτες αθλητές που παίζουν σε άλλους συλλόγους μαζί μας. Έχει ήδη γίνει ένα προφορικό κάλεσμα σε ορισμένους παίκτες εγνωσμένης αξίας και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα»

«Δεν πρόκειται να δεχτουμε βεντετισμούς και υπερβολές»

Όσο για τον Βαγγέλη Παππά, τα περσινά «παθήματα» στην Α2, έγιναν «μαθήματα» και είναι πλέον κατηγορηματικός. «Όσοι παίκτες από την ομάδα που κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα έχουν το… μυαλό στη θέση τους και δεν παραλογίζονται, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά. Βεντετισμούς και υπερβολές δεν πρόκειται να δεχτούμε! Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με σοβαρές βάσεις που στόχο έχει να αναδείξουμε το Καβαλιώτικο μπάσκετ. Δεν θέλουμε να «χτίζουμε στην άμμο» με πολλά χρήματα. Αυτό έγινε στο παρελθόν όπου λάμψαμε ως διάττοντες αστέρες, «λάμψαμε» για κάποια χρόνια και μετά ήρθαν τα δύσκολα. Θα κινηθούμε ορθολογικά και δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον ενθουσιασμό της στιγμής. Πέρσι φτάσαμε στο σημείο να δεχτούμε ακόμα και εκβιασμούς παικτών στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε την «ζημιά» που πάθαμε, όμως φέτος κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θέλουμε να χάσουμε το δάσος για το δέντρο! Θέλουμε να αναδείξουμε τα ταλέντα μας, όπως για παράδειγμα τον βενιαμίν της ομάδας μας τον Κώστα Μπανάσα. Αυτόν θέλουμε να κάνουμε… παικταρά και όχι γυρολόγους», τόνισε χαρακτηριστικά!