3ο Εργασιακό: Χάθηκε η… μπάλα

Επίθεση στον διαιτητή του αγώνα από παίκτη των Μηχανικών στο τέλος του ημιτελικού με τους Εργαζόμενους της Kavala Oil – Τον έπιασε από το λαιμό, τον έριξε κάτω και τον κλώτσησε!!! Μετάνιωσε στη συνέχεια και ζήτησε συγνώμη αλλά το κακό είχε γίνει… Άμεση αντίδραση του δήμου Καβάλας που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η διοργάνωση

Ένα θλιβερό περιστατικό που απειλεί όχι μόνο την συνέχιση της διοργάνωσης φέτος, αλλά και το μέλλον της, αμαύρωσε τον δεύτερο ημιτελικό του 3ου εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ του δήμου Καβάλας, το βράδυ της Τετάρτης (24/5) στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα!




Παίκτης της ομάδας των Μηχανικών που ηττήθηκαν με σουτ 3 πόντων στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης (61-60), επιτέθηκε στον διαιτητή του αγώνα Φώτη Καλφόπουλο, τον έπιασε από το λαιμό, τον έριξε στο παρκέ και τον κλώτσησε, διαμαρτυρόμενος για ένα αμφισβητήσιμο σφύριγμα του λίγο πριν το σουτ που έκρινε και το τελικό σκορ!

Ζήτησε συγνώμη αλλά…

Όπως είναι φυσικό όλοι όσοι βρισκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ οι αρκετοί φίλαθλοι που βρισκόταν στις εξέδρες ανάμεσα τους και μικρά παιδιά ήταν σοκαρισμένοι από το… θέαμα, μιας και κανείς δεν περίμενε ότι θα αντικρίσει κάτι τέτοιο σε αγώνα εργασιακού πρωταθλήματος, ακόμα και αν αυτός χαρακτηριζόταν ως «κρίσιμος», μιας και ο νικητής θα περνούσε στον τελικό!  Ο δράστης της επίθεσης λίγο αργότερα πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών για να απολογηθεί για την πράξη του και να ζητήσει συγνώμη, ωστόσο το κακό είχε γίνει… Ο διαιτητής μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο με μώλωπες και σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάχτηκε ως προς το δικαίωμα του να κινηθεί νομικά κατά αυτού που του επιτέθηκε!

Δήμητρα Τσανάκα: «Πολύ τεστοστερόνη βρε παιδί μου…»

Η απογοήτευση από τους όλους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη με την δήμαρχο Καβάλας να αφήνει ανοιχτό, σε δηλώσεις της στο Kavalapost, το ενδεχόμενο να παρθούν δραστικά μέτρα ως απάντηση των όσων έγιναν! Συγκριμένα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πως θα αντιδράσουμε. Θα ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε με όλους και θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει. Όπως και να έχει όμως πρόκειται για εικόνες που μας εκθέτουν όλους. Εκθέτουν μάλιστα και τον δήμο Καβάλας, που διοργανώνει αυτό το πρωτάθλημα με όλα τα μέσα που διαθέτει και δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες εικόνες. Είμαστε σε δύσκολη θέση, γιατί υποτίθεται ότι αυτή η διοργάνωση έχει άλλη φιλοσοφία και άλλους σκοπούς, αλλά αντί αυτών έχουμε μικρά παιδιά να βλέπουν τους μεγάλους να χτυπιούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουν; Αντιλαμβάνομαι ότι η ένταση του αγώνα ήταν μεγάλη, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία! Ούτε καν το αν ένα σφύριγμα του διαιτητή ήταν λάθος ή όχι είναι δικαιολογία. Δεν το εξετάζουμε καν, αφού άλλου πρέπει να σταθούμε όλοι! Διαπιστώνω ότι υπάρχει πολύ… τρέλα ανάμεσα σ’ αυτούς που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πολύ… τεστοστερόνη βρε παιδί μου»!

Γιώργος Φιλόσογλου: «Η κατάσταση ξεφεύγει…»

Από τη μεριά του και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας Γιώργος Φιλόσογλου με ανάρτηση του στο fb αναφέρεται ξεκάθαρα στην πιθανότητα επανεξέτασης της στάσης του δήμου Καβάλας ως την διοργάνωση. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «πληροφορήθηκα με θλίψη, σήμερα στις 7:20 το πρωί, για όσα έγιναν χθες το βράδυ. Η κατάσταση εκφεύγει πλέον σοβαρά της σκοπιμότητας της διοργάνωσης. Υπήρχαν πολλές υπερβολές καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγή της, αλλά πλέον υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Καβάλας θα επανεξετάσει σοβαρά εάν θα παραχωρήσει εκ νέου τις αθλητικές του εγκαταστάσεις για την συνέχιση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος αυτού και το νέο έτος. Επίσης αφού ενημερωθεί και η Δήμαρχος, θα παρθεί απόφαση για το εάν θα διακοπεί άμεσα και φέτος η συνέχιση της. Λυπηρό, πολύ λυπηρό».

Καταδίκη των επεισοδίων, οι βαρύτερες ποινές, ανοιχτό το αν θα γίνει ο τελικός

Η επίσημη αντίδραση του δήμου Καβάλας ήρθε το πρωί της Πέμπτης (24/5) με δελτίο τύπου στο οποίο θα καταδικάζει το περιστατικό και θα κάνει γνωστό ότι θα συγκληθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης προκειμένου να επιβληθούν οι βαρύτερες ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Σε ότι αφορά το ερώτημα αν θα γίνει ή όχι το τελικός που είναι προγραμματισμένος για την μεθεπόμενη Κυριακή, αυτό προς το παρών παραμένει αναπάντητο. Συγκεκριμένα: « Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη αγώνος του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ από συμμετέχοντες σε αυτό και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή του αγώνα. Τέτοιου είδους πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τους σκοπούς της διοργάνωσης που δεν είναι άλλοι από την άσκηση σώματος και πνεύματος καθώς και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Επιπλέον θέλει να καταστήσει σαφές προς κάθε πλευρά  ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές που βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της διοργάνωσης και γεννούν σκέψεις ακόμη και για την κατάργηση της. Ήδη η πρόεδρος της επιχείρησης έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος προς την οποία συνέστησε την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει ο κανονισμός».