Καβάλα BC: Οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι…

Προτεραιότητα η ενίσχυση του Καβαλιώτικου στοιχείου στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς στην Α2 Εθνική

Μπορεί καλά – καλά οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τίτλου στην Β’ Εθνική κατηγορία να μην έχουν κοπάσει στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, ωστόσο οι προετοιμασία για την επόμενη χρονιά στην Α2 έχει ήδη ξεκινήσει! Το πρώτο βήμα έγινε με την επισημοποίηση της συνέχισης της συνεργασίας με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη, που θα καθίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο, και τα επόμενα έχουν να κάνουν με την συγκρότηση του ρόστερ, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική αποστολή!

Το περίγραμμα της φιλοσοφίας της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο έχει παρουσιαστεί και στις δηλώσεις τόσο του προέδρου Βαγγέλη Παππά όσο και του προπονητή! Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο ντόπιο στοιχείο και απ’ εκεί και πέρα οι μεταγραφές ή η παραμονή αθλητών από άλλες «αγορές» θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δεν θα είναι ούτε υπερβολικές (προφανώς στα χρήματα που θα δοθούν), ούτε προϊόν… εκβιασμών όπως είχε συμβεί πρόπερσι στην Α2.

Γκέλιος, Σταμπουλής και Γοργόνης…

Σε ότι αφορά τα ονόματα που σε πρώτη φάση «παίζουν» στην Ένωση, είναι οι ντόπιοι Σωκράτης Γκέλιος και Γιάννης Σταμπουλής. Ο πρώτος αγωνίστηκε στην Ασπίδα Ξάνθης που υποβιβάστηκε, όντας φοιτητής στην γειτονική πόλη, ενώ ο δεύτερος έπαιξε στο Ηράκλειο της Κρήτης στην Β’ Εθνική (Νότιος Όμιλος). Σ’ αυτή την κατηγορία υπάρχει και ένας άλλος Καβαλιώτης που επίσης έπαιξε στον Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής με την φανέλα του Ίκαρου Ν. Σμυρνης, Διογένης Γοργόνης. Ο 19χρονος διεθνής που βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Νέων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (θα διεξαχθεί 14-22/7 στο Χέμνιτζ της Γερμανίας), ανήκει στο Περιστέρι και είναι στο στόχαστρο της Ένωσης αν και η περίπτωση του είναι αρκετά δύσκολη, δεδομένου υπάρχει ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για να τον αποκτήσουν!

Θέλει δύο από τους Ικάρους Σερρών

Πέρα από τους Καβαλιώτες αθλητές, η Ένωση θέλει να αποκτήσει και κάποιους άλλους που ανήκουν σε γειτονικά σωματεία και είναι έτοιμη να υποβάλει και σχετικές επίσημες προτάσεις. Μια απ’ αυτές θα γίνει στους Ίκαρους Σερρών για τον Πέτρο Γρίψιο, κάτι που αποκάλυψε ο πρόεδρος της Καβάλας BC σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα που έδωσε τον τίτλο στην Ένωση. Τότε λοιπόν ο Βαγγέλης Παππάς είπε ότι «δεν μπορώ να σας κρύψω ότι είχα έρθει κατά καιρούς σε επαφή με τον Δημήτρη Γρίψιο για το γιο του, τον Πέτρο και θα κάνουμε και μια πρόταση, όχι ανήθικη βέβαια, στον πρόεδρο». Πέρα από τον 26χρονο πάουερ φόργουορντ η Καβάλα ενδιαφέρεται και για ακόμα έναν παίκτη των Ικάρων, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε ο κ. Παππάς που περιορίστηκε να πει μόνον ότι «ενδιαφερόμαστε και για ακόμα έναν παίκτη από τους Ικάρους, αν αυτό δεν ενοχλεί την ομάδα».

Συγχαρητήρια και από το Πευκοχώρι

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι τα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου συνεχίζονται από ομάδες που τις αντιμετώπισε στη φετινή χρονιά. Τα τελευταία ήρθαν από το Πευκοχώρι, που το απόγευμα της Κυριακής (27/5) έπαιζαν με τον Ιπποκράτη Κω μπαράζ για την 1η επιλαχούσα θέση της ανόδου (οι Ίκαροι Σερρών αντιμετώπισαν τον Τρίτωνα για την 3η επιλαχουσα θέση). Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες της Ευρώπης 87 Πευκοχωρίου συγχαίρουν την ομάδα της ΕΚ Καβάλας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδό τους στην Α2 εθνική κατηγορία μετά από απουσία μόλις ενός χρόνου».