Λευτέρης Λύρατζης: Το «next big thing» του ΠΑΟΚ

Έτοιμος για το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του ο 18χρονος Καβαλιώτης ακραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ, που ήδη από τον Ιανουάριο συμπεριλαμβάνεται στην ανδρική ομάδα και από τη νέα χρονιά ενδέχεται να βρίσκεται μόνιμα εκεί...

Βρίσκεται στην Τούμπα από το 2012, όταν πιτσιρίκος ακόμα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα και από τον Κεραυνό Κρηνίδων να δοκιμάσει να «κολυμπήσει στα βαθιά» και να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο η βελτίωση του είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό στέλεχος των «μικρών» ομάδων του «δικέφαλου» και φέτος να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στην ανδρική ομάδα, αν και είναι μόλις 18 ετών! Η εξέλιξη του είναι τόσο μεγάλη που ήδη ορισμένοι θεωρούν θα είναι η επόμενη λύση στο άκρο της άμυνας του κυπελλούχου Ελλάδος πίσω από τον Λέο Μάτος.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Λύρατζη, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και τα συνεχόμενα δημοσιεύματα από την Θεσσαλονίκη, είναι πολύ πιθανό τη νέα αγωνιστική χρονιά να έχει μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της καριέρας του! Κι αυτό γιατί, μπορεί ο Ντάριο Σρνα να ήρθε στη Θεσσαλονίκη και να συζήτησε με τον ΠΑΟΚ, όμως όπως όλα δείχνουν η μεταγραφή του «μπλόκαρε» εξαιτίας του γεγονότος πως δεν θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο Δικέφαλο.

Στη θέση του δεξιού μπακ, ο Λέο Μάτος έχει πάρει την τελευταία διετία τη φανέλα βασικού… σπίτι του, ωστόσο πίσω από τον Βραζιλιάνο στη συγκεκριμένη θέση, οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν βρει μία αξιόπιστη εναλλακτική. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ και ο Στέλιος Κίτσιου δεν υπολογίζεται από τον Ρουμάνο τεχνικό για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την απάντηση, στο ποιος μπορεί να δώσει τη λύση στη θέση του δεξιού μπακ πίσω από τον Λέο Μάτος, ίσως τη δώσει ένας 18χρονος. Ο Λευτέρης Λύρατζης αποτελεί το «next big thing» των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών και είναι πολύ πιθανό πολύ σύντομα να γίνει γνωστός στη μεγάλη μάζα του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Με 2.127 λεπτά συμμετοχής φέτος ο Καβαλιώτης μπακ, ολοκλήρωσε μία σπουδαία σεζόν με την Κ20 του Δικεφάλου. Στα 24 ματς, που αγωνίστηκε, όλα σαν βασικός, σημείωσε 9 γκολ και ήταν εκ των ηγετών της πρωταθλήτριας ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία. O Ουρουγουανός τεχνικός «στάζει μέλι» για τον Λύρατζη, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξή του ενώ δεν κρύβει το γεγονός πως πιστεύει πάρα πολύ στην προοπτική που έχει. Όλοι στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχουν να λένε τα καλύτερα τόσο για το ποδοσφαιρικό ταλέντο, όσο και για τον χαρακτήρα του 18χρονου άσου.

Γεννημένος στις 22 Φλεβάρη του 2000 στην Καβάλα, ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν άργησαν να τον εντοπίσουν μέσω του δικτύου σκάουτινγκ που διαθέτει και αμέσως έδειξαν στην πράξη ότι υπολογίζουν στο ταλέντο του. Οι «ασπρόμαυροι» εξασφάλισαν ό,τι απαιτούσε η οικογένεια Λύρατζη προκειμένου να πάρει την απόφαση και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Λύρατζης είχε εντοπιστεί και από τους ανθρώπους της Άρσεναλ, οι οποίοι του πρότειναν να μεταβεί στην Αγγλία και να δοκιμαστεί στα τμήματα υποδομής του αγγλικού συλλόγου…

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό ο 18χρονος ποδοσφαιριστής να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία έναν-δύο «μικρούς», με τον Λευτέρη Λύρατζη να είναι αυτή τη στιγμή στους επικρατέστερους. Έτσι, ο «Λύρα» όπως τον φωνάζουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, θέλει να «αρπάξει» από τα μαλλιά οποιαδήποτε ευκαιρία του δοθεί από δω και στο εξής ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Δικεφάλου, εξασφαλίζοντας παράλληλα μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.