200 λάτρεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Καβάλα

Το «Αλ. Δήμογλου» θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων – Ανεξαρτήτων αθλητών

Περισσότεροι από 200 λάτρεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης απ’ όλη την Ελλάδα θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα για το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων – Ανεξαρτήτων αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα! Το δημοφιλές άθλημα, που σε πολλές χώρες ξεπερνάει ακόμα και το ποδόσφαιρο (!!!) παίζεται εκτός από τους συλλόγους της Ομοσπονδίας και από παρέες ανθρώπων που μέσω απ’ αυτό έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν αλλά και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Όλοι αυτοί λοιπόν έχουν οργανωθεί σε έναν Όμιλο, τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και κάθε χρόνο διοργανώνουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα!

Οι «Άπαιχτοι» και οι «Κένταυροι» της Καβάλας

Με την ευκαιρία των αγώνων, οι διοργανωτές τους από την περιφερειακή επιτροπή ΑΜΘ αλλά και η διοίκηση του Πανελληνίου ομίλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ο πρόεδρος της επιτροπής ΑΜΘ, που ανέλαβε και το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης Κώστας Πετρίδης, αφού τόνισε ότι ο όμιλος αριθμεί περισσότερους από 1500 αθλητές σε όλη την Ελλάδα ανέφερε ότι οι συμμετοχές στους αγώνες που θα ξεκινήσουν το Σάββατο στην Καλαμίτσα (στις 9.00) είναι 211. Μιλώντας δε για την εκπροσώπηση της Καβάλας είπε ότι «στην Καβάλα υπάρχουν δυο ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι «Άπαιχτοι» και οι «Κένταυροι», με τους πρώτους να μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα».

«Η Καβάλα πήρε ήδη το… χρυσό στην διοργάνωση»

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου Σταύρος Πλακαντωνάκης, που τόνισε με έμφαση ότι «η Καβάλα έχει πάρει ήδη το χρυσό μετάλλιο για την διοργάνωση» ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των αγώνων μιας και είναι 79 ετών. «Ο στόχος μας» συνέχισε ο κ. Πλακαντωνάκης «είναι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε διαφορετική πόλη, για να διαδώσουμε το άθλημα αλλά και να προωθήσουμε το τουριστικό ρεύμα». Όσο για τον γεν. γραμματέα του ομίλου Θόδωρο Θεοδωρίδη είπε ότι «ποτέ δεν είχα δελτίο σε μια ομάδα και δεν ήμουν επαγγελματίας αθλητής. Πριν από 10 χρόνια έπιασα ρακέτα στα χέρια και… κόλλησα. Το άθλημα εκτός των άλλων είναι και ψυχοθεραπεία σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές». Τέλος το μέλος της ομάδας των «Απαίχτων» Φίλιππος Ζαπάρτας τόνισε ότι «στο πρωτάθλημα έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών» ενώ επισήμανε ότι οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας.