Βερούλειο στάδιο: Ο εργολάβος «μπήκε» στον αγωνιστικό χώρο [Φωτογραφίες]

Άρχισαν οι εργασίες αποξήλωσης του αγωνιστικού χώρου του σταδίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο κυλικείο

Οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και στα αποδυτήρια φιλοξενούμενων και διαιτητών ολοκληρώθηκαν και πλέον ο εργολάβος ξεκίνησε την δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ο λόγος για το Βερούλειο στάδιο της Καβάλας, όπου οι εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση του βρίσκονται σε εξέλιξη και μάλιστα το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενταθούν!

Η νέα φάση του έργου που θα κοστίσει περί τις 700 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται αποκλειστικά με πόρους του δήμου Καβάλας, περιλαμβάνει το κεντρικό γήπεδο του σταδίου, το οποίο στην κυριολεξία θα ανακαινισθεί εκ βάθρων! Εκτός δηλαδή από το ότι θα μεγαλώσει κατά λίγα μέτρα και θα φτάσει στα 100, θα αλλαχθεί όλη η υποδομή (αποστραγγιστικά, σύστημα ποτίσματος κτλ) και στο τέλος θα τοποθετηθεί φυσικό χλοοτάπητας.

Τα συνεργεία του εργολάβου από το πρωί της Παρασκευής (8/6) άρχισαν την διαδικασία αποξήλωσης αυτού που αποκαλούσαμε… χλοοτάπητα του Βερουλείου, αλλά και της υπάρχουσας υποδομής, ενώ εργασίες γίνονται ταυτόχρονα και στο χώρο του κυλικείου, το οποίο όταν ολοκληρωθεί η παρέμβαση θα λειτουργήσει κανονικά, ύστερα από την διενέργεια σχετικού διαγωνισμού!

 

Έτοιμο στα μέσα Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσε ο εργολάβος, το νέο Βερούλειο στάδιο μπορεί να παραδοθεί προς χρήση στους συλλόγους με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τότε ο χώρος θα αποκτήσει και μόνιμο υπάλληλο που θα είναι υπεύθυνος για την λειτουργία και την συντήρηση της σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης σχεδόν στο κέντρο της πόλης της Καβάλας.