Σκάκι: 11 GM και 9 ΙΜ στο 27ο Open της Καβάλας και έπεται συνέχεια…

Η μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους της στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη ξεκινάει στις 5 και ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου

Μπορεί ακόμα ο Αύγουστος να είναι μακριά, ωστόσο η κίνηση σε ότι αφορά τις συμμετοχές στο 27ο Open τουρνουά σκάκι της Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 11/9 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Καβάλας έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν, και φέτος, οι συμμετοχές όχι μόνο θα είναι πολλές αλλά και πολύ υψηλού επιπέδου. Άλλωστε τόσα χρόνια το Open της Καβάλας έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως ένα μεγάλο ραντεβού (το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα μας) στο οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο να δηλώσουν συμμετοχή μεγάλα ονόματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι συμμετοχές

Μέχρι στιγμής λοιπόν στη λίστα των συμμετεχόντων υπάρχουν 11 GM, ανάμεσα τους ο κορυφαίος Έλληνας Γιάννης Παπαϊωάννου καθώς και ο νεαρός Καβαλιώτης Αντώνης Παυλίδης, 9 IM μεταξύ των οποίων η γνωστή σε όλους Σταυρούλα Τσολακίδου, 2 WGM και 1 WFM, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι όσο θα πλησιάζουμε προς την έναρξη των αγώνων οι συμμετοχές θα γίνουν περισσότερες και σε απόλυτο αριθμό θα αγγίξουν το «ταβάνι» που υπάρχει και βρίσκεται κάπου στους 350 σκακιστές και σκακίστριες, μιας και περισσότερους δεν μπορεί να δεχτεί το φουαγιέ του διοικητηρίου και η παρακείμενη αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» όπου θα φιλοξενούνται τα μεγαλύτερα ονόματα των αγώνων!

Τα έπαθλα

Τα χρηματικά έπαθλα των αγώνων, συνολικά, θα φτάσουν στις 8 χιλ. ευρώ, με τον μεγάλο νικητή να παίρνει 2.500 ευρώ, τον 2ο 1.200 ευρώ και τον 3ο 700 ευρώ, ενώ χρηματικές αμοιβές θα υπάρχουν μέχρι την 12η θέση καθώς και για τις 3 πρώτες γυναίκες, τους 3 πρώτους του β’ ομίλου και των ειδικών κατηγοριών. Η διοργάνωση που αποτελεί συλλογική προσπάθεια των μελών του σκακιστικού ομίλου της Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή του 9ου γύρου το μεσημέρι του Σαββάτου 11 του μηνός.