Καβάλα BC: Θέλει Τζουγκαράκη, βλέπει Καβαλιώτη «πύργο» απ’ την Γερμανία

Η ενίσχυση στην θέση «5» είναι μια από τις προτεραιότητες της ομάδας αυτή την εποχή, με τον έμπειρο σέντερ φορ που αγωνιζόταν φέτος στον Αρκαδικό να είναι υψηλά στις προτιμήσεις, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του νεαρού Καβαλιώτη που διαμένει στη Γερμανία

Μπορεί επίσημα στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας να μην υπάρχουν μεταγραφικές κινήσεις και επαφές, στο παρασκήνιο όμως (όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις) η κινητικότητα είναι έντονη μιας και οι βασικές παράμετροι σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας που θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας έχουν οριοθετηθεί. Όπως έχει τονιστεί και άλλες φορές, τα πρώτα επίσημα βήματα της Καβάλας BC αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, στα οποία περιλαμβάνονται παίκτες που θα κάνουν την διαφορά στο ρόστερ!

3 χρόνια στον Αρκαδικό

Ένας απ’ αυτούς που ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι και ο Σάββας Τζουγκαράκης, για τον οποίο η ομάδα της Καβάλας ενδιαφέρεται σοβαρά, μιας και πρόκειται για έναν ικανότατο σέντερ φορ που έχει μεγάλη εμπειρία από την Α2 Εθνική κατηγορία. Πρόκειται για ένα «βαρύ» 5αρι που τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα του Αρκαδικού, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε αγωνιστεί σε Περιστέρι, Άλιμο, Ηλυσιακό και Αετό. Είναι 32 ετών (γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1986 στα Χανιά Κρήτης όπου μεγάλωσε) και θεωρείται ότι μπορεί να καλύψει επαρκώς την νευραλγική αυτή θέση!

Ταλέντο από τη Γερμανία

Στην Ένωση θέλουν να καλύψουν τα κενά που έχουν κάτω απ’ το καλάθι, από την Ελληνική αγορά, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν την θέση του πλέι – μέικερ με τον κοινοτικό παίκτη που έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν. Άλλωστε όλες οι ομάδες της κατηγορίες, ή στο «5» ή στον άσσο, καλύπτονται από την συγκεκριμένη αγορά! Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, στο προσκήνιο υπάρχει και ένας Καβαλιώτης μπασκετμπολίστας, για τον οποίο έγινε λόγος και τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για έναν νεαρό ύψος 2.10 που κατάγεται από την περιοχή και διαμένει στην Γερμανία, με τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη μια πρώτη επαφή και αναμένεται η απάντηση του στην πρόταση που του έγινε για να δώσει το παρόν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας τον Αύγουστο στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής. Κι αυτό γιατί, ναι μεν οι πληροφορίες που υπάρχουν για το νεαρό αναφέρουν ότι πρόκειται για ταλέντο, ωστόσο αν δεν διαπιστωθεί πλήρως σε ποιο επίπεδο και ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η μεταγραφή.

Θα ακολουθήσουν το… πλάνο

Στην Καβάλα δεν επιθυμούν επ’ ουδενί να επαναλάβουν τα λάθη που έκαναν πρόπερσι τέτοιο καιρό, την εποχή της συγκρότησης του ρόστερ που θα αγωνιζόταν και πάλι στην Α2, τα οποία οδήγησαν σε αμφιλεγόμενες επιλογές και σε οικονομικές δαπάνες που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα γινόταν! Το πλάνο τους είναι συγκεκριμένο! Ξέρουν τι θέλουν να κάνουν με το περσινό υλικό, ποιους θέλουν να κρατήσουν και ποιους όχι. Απ’ τις απαντήσεις και τις διαθέσεις τους θα εξαρτηθούν πολλά για την συνέχεια οπότε και θα αρχίσει να συμπληρώνεται το… παζλ με τις νέες προσθήκες που δεν αναμένεται να είναι περισσότερες από 4-5. Τέλος σε ότι αφορά την προσπάθεια για την προσέλκυση των Καβαλιωτών παικτών, που παίζουν σε άλλες ομάδες, μόνο η περίπτωση του Σωκράτη Γκέλιου είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να έχει αίσια κατάληξη. Ο Σταμπουλής ζήτησε στην ουσία χρόνο για να απαντήσει, μιας και σκέφτεται να κάνει κάποιες επαγγελματικές κινήσεις στην Κρήτη, ο οποίος όμως δεν είναι δυνατόν να δοθεί, ενώ ο Γοργόνης φαίνεται ότι προτιμάει να παραμείνει στην Αθήνα.