Βύρων Καβάλας: Μπαίνει και στο μπάσκετ…

Η ιστορική ομάδα της Καβάλας προχωράει στην επανασύσταση του τμήματος και μπαίνει από τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Μετά το ποδόσφαιρο, με το οποίο είναι γνωστός στην Καβάλα (και όχι μόνο) και το βόλεϊ που ξεκίνησε στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ο Βύρων Καβάλας θα προσθέσει ακόμα ένα τμήμα στη λειτουργία του. Ή καλύτερα θα προχωρήσει στην επανασύσταση του τμήματος μπάσκετ, μιας και αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Βύρων ήταν το πρώτο σωματείο της Καβάλας που είχε τμήμα μπάσκετ, στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η είδηση έγινε επίσημα γνωστή από την ανακοίνωση του συλλόγου, στην οποία εκτός των άλλων τονίζεται ότι το τμήμα θα πάρει μέρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βύρωνα αναφέρει τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας Βύρωνας Καβάλας στην προσπάθεια του να τον αναδείξει σε μια πηγή αθλητισμού της πόλης μας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανασύσταση του τμήματος μπάσκετ.

Θα πρέπει βέβαια να θυμίσουμε σε κάποιους ότι ο Βύρωνας ήταν το σωματείο εκείνο που πρώτο ίδρυσε στην πόλη της Καβάλας, το 1968, ομάδα μπάσκετ η οποία μετείχε σε διάφορες διοργανώσεις την περίοδο της δεκαετίας του ’70.

Άμεσα συστήνεται ανδρικό τμήμα το οποίο και θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από το προσεχές πρωτάθλημα και για την περίοδο 2018-2019.

Από την πρώτη μέρα της διοίκησης μας, της διοίκησης Αριστείδη Καρίπογλου δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να εργαζόμαστε έτσι ώστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, να γίνει ο Βύρωνας πηγή αθλητισμού. Είναι τεράστια η χαρά μας που μέρα με την μέρα υπάρχουν άνθρωποι όπως οι Ευάγγελος Χατζημόσχου, Κωνσταντίνος Χατζάτογλου, Παναγιώτης Παπανικολάου και Αλέξανδρος Νεστορίδης μας πλησιάζουν και μας προσφέρουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα .

Στη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν και επίσημα οι θέσεις όλων των υπευθύνων του τμήματος μπάσκετ .

Καλωσορίζουμε λοιπόν και το τμήμα μπάσκετ στην οικογένεια του βόλεϊ και του ποδοσφαίρου»!