ΓΣ ΕΠΣΚ: Β’ κατηγορία με 3 ομίλους και χωρίς Γ’ [Φωτογραφίες]

Μεταβατική χρονιά η επόμενη περίοδος, 2 νέοι υποχρεωτικά σε όλες τις ομάδες και κύπελλο ομίλων, οι αποφάσεις της επιτυχημένης συνέλευσης της Ένωσης στα Αμισιανά

Σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου και συζήτηση για όλα τα ζητήματα που το απασχολούν, πάρθηκαν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας. Σε αντίθεση με την περσινή, μίζερη και απογοητευτική απ’ όλες τις απόψεις ΓΣ, η πρώτη συνέλευση της νέας διοίκησης της Ένωσης έγινε στο «σπίτι του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου», στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την… «στάνη», που είχε καταντήσει, αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης από την προηγούμενη διοίκηση!

Από την μεθεπόμενη χρονιά, επιστροφή στις 3 κατηγορίες

Το παρών στο ετήσιο ραντεβού των σωματείων έδωσαν συνολικά 45 εκπρόσωποι τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων και οι κυριότερες αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν η αλλαγή στη δομή των τοπικών κατηγοριών από την επόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο, η οποία χαρακτηρίστηκε μεταβατική! Για την επόμενη χρονιά λοιπόν στην ΕΠΣΚ δεν θα υπάρχουν 3 κατηγορίες (Α’,Β’ και Γ’) αλλά δύο. Θα υπάρχει η Α’ με 14  ομάδες και η Β’ με τις 28 της περσινής χρονιάς και τις 11 της Γ’ κατηγορίας. Οι 29 ομάδες θα χωριστούν σε 3 ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης τους. Ο στόχος είναι την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο να γίνει πράξη η λεγόμενη «πυραμιδική» δομή του ποδοσφαίρου, με έναν όμιλο στην Α’ και Β’ κατηγορία και δύο στην Γ’ κατηγορία. Η πρόταση έτυχε ευρείας αποδοχής και η μόνη ένσταση ήταν να ισχύει από την μεθεπόμενη χρονιά, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

2 νέοι κάτω των 21 ετών

Η δεύτερη αλλαγή είναι η υποχρεωτική συμμετοχή στις 11αδες των ομάδων όλων των κατηγοριών (Α’ και Β’ δηλαδή) 2 νεαρών ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών (γεν. 1999). Αρχικά υπήρχε πρόταση από τη Ν. Καρβάλη ο αριθμός αυτός να είναι 3, ενώ υπήρχαν και αντιρρήσεις σωματείων που δεν έχουν τμήματα υποδομής γιατί στην ουσία θα αναγκαστούν να κάνουν μεταγραφές νέων ποδοσφαιριστών. Για το ζήτημα έγινε πολύ κουβέντα και τελικά τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Και κύπελλο ανά ομίλους…

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι η χαρά που πήραν τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας, Φάρος Μαριών και Ελπίδες, από την κατάκτηση του κυπέλου ήθους, αφού δεν είχαν καμία αποβολή όλη την χρονιά, αποτέλεσε αφορμή για την διοργανώτρια αρχή για να προσθέσει στις διοργανώσεις της χρονιάς και ακόμα μια! Έτσι λοιπόν εκτός από το κύπελλο της ΕΠΣΚ (όπου η ομάδα που θα το κατακτήσει θα συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΟ) θα διοργανωθεί και ένα κύπελλο ανά ομίλους κατηγοριών, έτσι ώστε να πάρουν κι άλλες ομάδες μικρότερης δυναμικότητας την χαρά της επιτυχίας!

Οι δύο πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΚ

Η ΓΣ ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και τις σύντομες τοποθετήσεις των δύο πρώην προέδρων της ΕΠΣΚ Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωκράτη Παπαδόπουλου. Ο πρώτος τόνισε ότι «ακόμα και τώρα υπάρχουν δυνάμεις στο τοπικό ποδόσφαιρο πάνω στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον». Ο δε δεύτερος αρχικά είπε ότι όταν αποχώρησε από την Ένωση, είχε αποφασίσει να μην μιλήσει για το ποδόσφαιρο «το οποίο από το 1964 είναι η ζωή μου», όμως μ’ αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε στην περίοδο που ήταν πρόεδρος (ο μακροβιότερος στην ιστορία της Ένωσης). Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο Ενωσιακό λέγοντας ότι γι’ αυτό έδωσε την ψυχή του, ενώ έριξε και τα βέλη του στην πρώην διοίκηση της ΕΠΣΚ γιατί απαξίωσε το έργο και ευχήθηκε τα λυόμενα που κάποτε υπήρχαν εκεί να επιστρέψουν. Ακολούθως οι δύο πρόεδροι παρέδωσαν τα πτυχία UEFA C στους προπονητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την σχολή που έγινε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο.

Η «δικαίωση» του… πρώην

Τις εργασίες της ΓΣ παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μπάμπης Ευσταθιάδης, ως εκπρόσωπος της Θράκης Γραβούνας, ο οποίος προσπάθησε (αλλά απέτυχε παταγωδώς) να… κερδίσει τις εντυπώσεις εμφανιζόμενος ως δικαιωμένος απ’ τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, μιας και κατάφερε να ανατρέψει την αρχική ποινή της δια βίου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο. Η απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος παρουσίασε όλα τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης και επισήμανε ότι η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης έγινε γιατί ο κ. Ευσταθιάδης αποδέχτηκε την αποκλειστική (με επιστολή του) την αρμοδιότητα των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου στην υπόθεση των εκλογών της ΕΠΣΚ, την οποία είχε αμφισβητήσει καταφεύγοντας στα πολιτικά δικαστήρια! Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο… πρώην της ΕΠΣΚ προσπάθησε να φανεί… επιθετικός, χωρίς φυσικά να πείσει κανένα από τους παραβρισκόμενους, ο συνεργάτης του και πρώην μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αντώνης Αντωνίου (που πρόσφατα εκλέχτηκε πρόεδρος στον ΑΟΚ) υπήρξε ενωτικός, και χειροκροτήθηκε μάλιστα, λέγοντας ότι «οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά για να φτιάξουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο μας»

Η υπόθεση της Γραβούνας

Σε ότι αφορά τον σύλλογο που εκπροσωπεί, την Θράκη Γραβούνας, προσπάθησε να πει ότι είναι άδικη η τιμωρία του πρόστιμου 1500 ευρώ επιβλήθηκε γιατί δεν συμμετείχε στα 3 πρώτα παιχνίδια της περσινής περιόδου. Επικαλέστηκε λανθασμένα την παράγραφο 4 του άρθρου 33 που αναφέρει ότι ομάδα της Γ’ κατηγορίας μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση εάν πληρώσει ένα πρόστιμο έως 500 ευρώ, ενώ στην περίπτωση της ομάδας του ισχύει το άρθρο 17 παράγραφος 2 που αναφέρει ότι για κάθε παιχνίδι που δεν συμμετέχει επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ!

Πλαστογραφία των πρακτικών

Τέλος ενδεικτικό της κατάστασης και της νοοτροπίας που επικρατούσε στην προηγούμενη διοίκηση αποτελεί η περίπτωση της πλαστογραφίας των πρακτικών της προηγούμενης ΓΣ, το καλοκαίρι του 2017! Σ’ εκείνη την συνέλευση λοιπόν, που θα μείνει στην ιστορία για πολλά που έγιναν και ειπώθηκαν, ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν το περίφημο μπαράζ που έγινε στην Χρυσούπολη, η διοργάνωση του οποίου έφερε πρόστιμο απ’ την εφορία ύψους 5 χιλ. ευρώ. Η τότε διοίκηση της ΕΠΣΚ είχε υποδείξει ως «ένοχο» τον υπάλληλο της Ένωσης Χρόνη Γαιτατζή, ο οποίος παρουσίασε την άποψη του και τα στοιχεία που είχε για το θέμα, αλλά στα πρακτικά της ΓΣ γράφτηκε μόνο η πρόταση ότι «δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα»… Επίσης ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το «στικάκι» με την ηχητική καταγραφή της συνεδρίασης, αν και ζητήθηκε από τους τότε αρμόδιους, δεν δόθηκε γιατί… χάθηκε!!!