«Αετός» Νέστου – Καβάλας: Δύο ακόμα μετάλλια για τους σκοπευτές της Καβάλας

Κατέκτησαν ένα αργυρό και ένα χαλκινο στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς που έγινε στην Σκύδρα

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο σκοπευτήριο του Μαυροβουνίου της Σκύδρας, έγινε ο προτελευταίος πρωταθληματικός αγώνας της ολυμπιακής σκοποβολής του σκητ α, β, γ κατηγορίας, στον οποίον συμμετείχαν συνολικά 45 αθλητές από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 6 αθλητές- σκοπευτές του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός» Νέστου – Καβάλας. Δυστυχώς λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την πρώτη μέρα, περιορίστηκαν οι διακρίσεις και οι επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου της Καβάλας, στην κατάκτηση δύο μόνο μεταλλίων από όλες τις συμμετοχές του που είναι οι εξής:

 • Θωμάς Μυστίλογλου με επίδοση 86/125, που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, κατετάγη 2ος στην γ κατηγορία κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
 • Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου με επίδοση 105/125 κατετάγη 3ος στην α κατηγορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
 • Σωτήρης Βαλούρδος με επίδοση 85/125 κατετάγη 6ος στην β κατηγορία.
 • Ο Παναγιώτης Δαμιανός με επίδοση 92/125 κατετάγη 13ος στην α κατηγορία.
 • Ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας με υπολειπόμενη επίδοση 90/125, των δυνατοτήτων του, κατετάγη 15ος στην α κατηγορία.
 • Ο Σάκης Χάσπαρης με υπολειπόμενη επίδοση 78/125, των δυνατοτήτων του, κατετάγη 16ος στην α κατηγορία και 4ος στην κατηγορία των βετεράνων.

Βραβεύσεις στην ολυμπιακή σκοποβολή

Επίσης ήταν προγραμματισμένο από την αρμόδια σκοπευτική ομοσπονδία Ελλάδος, μετά το τέλος του αγώνα να γίνουν οι σχετικές απονομές των επάθλων, στους πρωταθλητές Ελλάδος στην ολυμπιακή σκοποβολή του σκητ της β & γ κατηγορίας και α ζώνης του έτους 2017, στις οποίες βραβεύθηκαν συνολικά πέντε αθλητές του Αετού που είναι οι εξής:

 • Βαμβακίδης Αναστάσιος πρωταθλητής Ελλάδος στο σκητ γ κατηγορίας με κύπελλο & χρυσό μετάλλιο και πρωταθλητής στο σκητ α ζώνης με κύπελλο & χρυσό μετάλλιο.
 • Κουταλιάγκας Σοφοκλής δευτεραθλητής Ελλάδος στο σκητ β κατηγορίας με ασημένιο μετάλλιο & δίπλωμα και δευτεραθλητής α ζώνης με ασημένιο μετάλλιο & δίπλωμα.
 • Μυστίλογλου Θωμάς τριταθλητής Ελλάδος στο σκητ γ κατηγορίας με χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα και τριταθλητής α ζώνης με χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα.
 • Δαμιανός Παναγιώτης τέταρτος (4ος) αθλητής Ελλάδος στο σκητ β κατηγορίας με χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα και τριταθλητής α ζώνης με χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα.
 • Στάθης Πέτρος έκτος (6ος) αθλητής Ελλάδος στο σκητ γ κατηγορίας με χάλκινο μετάλλιο & δίπλωμα.

Κέρδισε μετάλλιο αλλά δεν μπορεί να το παραλάβει…

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τις ανωτέρω βραβεύσεις εκκρεμεί άλλη μία αθλητή του Αετού, του Παναγιώτη Παπαντωνίου για την 5η του θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδος στο σκητ α κατηγορίας, που θα γίνει τον Ιούλιο μετά τους Πανελλήνιους αγώνες στα Χανιά. Όμως δυστυχώς ούτε ο σύλλογος ούτε οι αθλητές του, έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταβούν στην Κρήτη για αυτούς τους αγώνες, όχι μόνο για την συμμετοχή τους αλλά για κάτι καλύτερο ακόμα, από την προπερυσινή και περυσινή 3η θέση της ομάδας, που την καθιστά επί δύο 2 συνεχόμενα χρόνια την καλύτερη ομάδα της Περιφέρειάς μας στα ολυμπιακά αθλήματα. Δυστυχώς δύο φορές γιατί από κανένα φορέα δεν έχει την τύχη κάποιας οικονομικής βοήθειας για τον ανωτέρω αναφερόμενο σκοπό, έτσι καταλήγει ούτε το μετάλλιο που κατέκτησε είναι δυνατόν να παραληφθεί, ούτε στην βράβευσή να παραβρεθεί.