ΑΟ Καβάλα: Στιγμές δόξας στην παρουσίαση του Παύλου Δερμιτζάκη [Φωτογραφίες]

Ήταν όλοι εκεί στην επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας και στο νέο φιλόδοξο ξεκίνημα που επιχειρεί

Στιγμές από εποχές δόξας του παρελθόντος, γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας (2/7) στο ξενοδοχείο «Galaxy» ο ΑΟΚ, στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα! Χωρίς υπερβολή, όλοι ήταν εκεί για να καλωσορίσουν τον Καβαλιώτη προπονητή στο… σπίτι του και να σηματοδοτήσουν έτσι ένα νέο ξεκίνημα στο «καραβάκι» με την ελπίδα ότι του χρόνου τέτοιο καιρό η ομάδα θα προετοιμάζεται για την παρουσία της στην Β’ Εθνική. Τέτοια συνάντηση παραγόντων, παλαίμαχων αθλητών και φιλάθλων της Καβάλας είχε πολλά χρόνια να συμβεί και δείχνει ότι η νέα διοικούσα επιτροπή έχει καταφέρει να τους συσπειρώσει όλους και να τους κάνει να πιστέψουν βάσιμα πλέον ότι τα «πέτρινα χρόνια» στον ΑΟΚ τελειώνουν!

Κατάμεστη η αίθουσα…

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που θέλησαν να δείξουν με την παρουσία τους ότι πιστεύουν στο όραμα της διοίκησης και του νέου προπονητή για πρωταθλητισμό και άνοδο. Εκεί ήταν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη ΦΝΘ κ. κ. Στεφάνου (ο ίδιος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί), ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αντωνιάδης και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος (εκπροσωπώντας την δήμαρχο που την ίδια στιγμή έπρεπε να βρίσκεται στους Φιλίππους), εκπρόσωποι της ΕΠΟ Γιώργος Χατζησαρόγλου και Μάνος Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, οι πρόεδροι του επιμελητηρίου και του εμπορικού συλλόγου Μάρκος Δέμπας και Βασίλης Λεμονίδης, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος παραγόντων του τοπικού ποδοσφαίρου (ποδοσφαιριστές, παράγοντες διαιτητές). Επίσης εκεί ήταν και πάρα πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ με κορυφαίο τον Παύλο Κούντουρα. Τέλος, μήνυμα με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του Παύλου Δερμιτζάκη έστειλε ο Θοδωρής Ζαγοράκης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, λέγοντας είναι στο πλευρό του και στο πλευρό της ομάδας στο νέο αυτό φιλόδοξο ξεκίνημα!

Σωτήρης Δεληκάρης: «Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό αυτή την συνεργασία»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον υπεύθυνο τύπου της διοικούσας επιτροπής Μπάμπη Παναγιωτίδη, υπό τους ήχους του τραγουδιού της Μαρινέλλας «Για σένα ’ναι μπορώ», να καλωσορίζει «ένα δικό μας παιδί που στόχο έχει να κάνει, με την βοήθεια όλων μας, την υπέρβαση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Σωτήρης Δεληκάρης ο οποίος αφού δήλωσε συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Καβάλα, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να σας παρουσιάζω το νέο μας προπονητή, τον Παύλο Δερμιτζάκη. Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία εδώ και πολύ καιρό μ’ έναν προπονητή που φυσικά και δεν ταιριάζει στην Γ’ Εθνική, όπως όμως και ο ΑΟΚ δεν ταιριάζει στην Γ’ Εθνική! Γι’ αυτό και ο στόχος μας φέτος θα είναι η υπέρβαση και η άνοδος στην Β’ Εθνική κατηγορία»!

Παύλος Δερμιτζάκης: «Ήρθαμε για να παράγουμε έργο και αν είναι θέλημα θεού να παραμείνουμε για χρόνια…»

Ακολούθως ο νέος προπονητής του ΑΟΚ, καταχειροκροτούμενος απ’ όλους στην αίθουσα, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε ότι «ο ΑΟΚ είναι κομμάτι όλων μας. Έχει παρελθόν (με τις πολλές επιτυχίες), έχει παρών (η παρουσία του στη Γ’ Εθνική είναι αποτέλεσμα συγκυριών) αλλά και λαμπρό μέλλον. Είναι μεγάλη, τιμή, χαρά και ευθύνη που αναλαμβάνω την ομάδα και αυτό το κάνω για 3 λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ιδέα της ομάδας, ο δεύτερος με τα άτομα που απαρτίζουν την διοίκηση και ο τρίτος με το συναίσθημα, αφού στα δύσκολα θα πρέπει να είμαστε κοντά στον σύλλογο». Στη συνέχεια μιλώντας για τον στόχο της χρονιάς ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «αυτός είναι η άνοδος, αφού δεν γίνεται αλλιώς, παίζοντας ποδόσφαιρο που θα ικανοποιεί τους φιλάθλους και έχοντας ως βασικό κορμό παιδιά από την Καβάλα». Μια αναφορά στην ομιλία του κέρδισε ζεστό χειροκρότημα και είχε να κάνει με τις άλλες ομάδες της Καβάλας που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο, το Νέστο, τον Αετό Ορφανού και τον Κεραυνό Πέρνης, τονίζοντας ότι «σεβόμαστε όλοι τον κόπο και την προσπάθεια τους και ευχόμαστε τα καλύτερα για το καλό της Καβάλας». Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους… Αντώνηδες (Αντωνίου, Κατσαμακίδη και Αντωνίου) καθώς και τον Σωτήρη Δεληκάρη και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν ήρθαμε για λίγο στην ομάδα, αλλά για να παράγουμε έργο και αν είναι θέλημα θεού να παραμείνουμε για χρόνια…»!

Στόχος να παραμείνει το 60% του περσινού ρόστερ

Απαντώντας σε ερώτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ο νέος κόουτς του ΑΟΚ, αποκάλυψε ότι συνεργάστηκε άψογα με τον πρώην τεχνικό Κώστα Ανυφαντάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση του υπάρχοντος έμψυχου υλικού και ότι βασικός στόχος είναι να παραμείνει το 60% του ρόστερ της περσινής χρονιάς. «Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμάς» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «εξαρτάται και από τα παιδιά που θέλουμε να κρατήσουμε, αν θέλουν κι αυτά να μείνουν. Απ’ εκεί και πέρα θα υπάρχει ένα ανάλογα ένα ποσοστό 40-50% με παίκτες που θα αποκτηθούν στις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν. Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιουλίου με τους παίκτες να ξεκινούν εργομετρικά από τις 27 του μηνός, ενώ είναι πολύ πιθανό η ομάδα να κάνει προετοιμασία, όπως και πέρσι, στο Βώλακα της Δράμας. Οι βασικοί συνεργάτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα είναι οι Γιώργος Γουνελάς και Νίκος Σουμουλίδης, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα προστεθεί στο προπονητικό τημ και ένας ακόμα άμεσος συνεργάτης του κόουτς, ως βοηθός!