ΕΟΣ Καβάλας: Στις αμέτρητες κορυφές του Pirin της Βουλγαρίας [Φωτογραφίες]

Ακόμα μια εξόρμηση στις γοητευτικές διαδρομές του όρους για τους 8 ορειβάτες του συλλόγου της Καβάλας

Η έκταση της οροσειράς του Πιρίν, με τις αμέτρητες κορυφές και τα χιλιόμετρα των σηματοδοτημένων διαδρομών, την καθιστά σχεδόν ανεξάντλητη, καθώς απαιτούνται επανειλημμένες επισκέψεις για να εξερευνηθούν όλες οι γωνιές της. Σ’ αυτή τη φιλοσοφία υπακούουν πλέον και οι εξορμήσεις του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Καβάλας στη γειτονική αυτή περιοχή της Βουλγαρίας, που στοχεύουν σε διαρκώς νέους στόχους και περιοχές.

Έτσι το τριήμερο, 29 Ιουνίου -1 Ιουλίου, ο σύλλογος βρέθηκε πάλι εκεί, για μια νέα συναρπαστική περιπλάνηση. 8 ορειβάτες διανυκτέρευσαν το βράδυ της Παρασκευής στο καταφύγιο του Βίχρεν, για να ξεκινήσουν την επομένη το πρωί μια μακριά πορεία 16 χιλιομέτρων που διήρκησε 8 ώρες. Στη διάρκειά της οι ορειβάτες πέρασαν τις κορυφές Opreno (2637μ), Tipits (2645μ), Prevalski (2608μ), για να φτάσουν τελικά σ’ ένα από τα γραφικότερα καταφύγια της περιοχής, το Spano Pole, όπου και διανυκτέρευσαν.

Η πορεία της επόμενης μέρας, μήκους 13 χιλιομέτρων, έγινε σε μια ηλιόλουστη και ταυτόχρονα δροσερή μέρα και είχε σαν στόχο την εντυπωσιακή κορυφή  Sinianitsa (2516 μ). Η επιστροφή στην αφετηρία του Βίχρεν, ακολούθησε μια γοητευτική διαδρομή, μέσα από λίμνες, ποτάμια με γάργαρο νερό και ορεινά τοπία, η οποία διήρκησε συνολικά 7 ώρες.

Στο κλείσιμο του προγράμματος της καλοκαιρινής περιόδου, ο ΕΟΣ Καβάλας, θα ξαναβρεθεί στην περιοχή στα τέλη Ιουλίου, για νέες κορυφές και διαδρομές, ενώ μεσολαβεί και η ανάβαση στον Όλυμπο στα μέσα του μήνα.