Γιώργος Φιλόσογλου: «Τέτοιες διοργανώσεις φέρνουν κόσμο στην Καβάλα»

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας του δήμου Καβάλας μιλάει για την επιτυχημένη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου παμπαίδων - παγκορασίδων

Για ακόμα μια φορά η Καβάλα κέρδισε το στοίχημα μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης και ενίσχυσε το αθλητικό τουρισμό στην πόλη, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων στον στίβο που φιλοξενήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» το Σαββατοκύριακο. Για τους αγώνες μίλησε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος είπε ότι από την Παρασκευή βρισκόταν στην πόλη περί τους 3500 άτομα. «Φέτος ήταν η 3η χρονιά που η Καβάλα διοργανώνει τέτοιους αγώνες και πλέον έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα να καταλάβουμε πόσος κόσμος έχει έρθει στην πόλη μας. Πρώτο κριτήριο είναι οι συμμετοχές. Εκεί είχαμε για 3η συνεχόμενη φορά ρεκόρ συμμετοχών και σε σχέση με πέρσι η αύξηση κυμάνθηκε στο 20% δηλαδή στις 1100 συμμετοχές. Από τα στοιχεία που συλλέξαμε από τα 130 σωματεία που εκπροσωπήθηκαν από 29 νομούς της χώρας, εκτιμούμε ότι είχαμε τουλάχιστον 3500 κόσμο από περιοχές εκτός της Καβάλας, εξαιρουμένων των αθλητών από Ξάνθη και Δράμα που κινούνταν αυθημερόν στις πόλεις τους».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «μίλησα με πάρα πολλούς προπονητές και διοικητικά στελέχη των συλλόγων και παρακολουθούσα τις αναρτήσεις τους, από την Καβάλα, το Παληό, τους Φιλίππους, ακόμα και από την Μουσθένη μιας και δεν μπορούσαν να βρουν κάπου πιο κοντά δωμάτια! Έβλεπε κανείς οικογένειες ολόκληρες να συνοδεύουν έναν αθλητή, πολλές φορές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους… Στόχος ήταν πάντοτε να αναλαμβάνουμε αυτού του είδους τις διοργανώσεις, διότι αυτές φέρνουν και πάρα πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, αν πούμε ότι θα διοργανώσουμε ένα πανελλήνιο ανδρών – γυναικών, πέρα από τους 400 περίπου αθλητές, αυτοί που θα τους συνοδεύουν θα είναι 100-150 άτομα. Οπότε…»!

Σε ότι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών, ο κ. Φιλόσογλου επισήμανε ότι «από διάφορες κουβέντες που έκανα με πολλούς εκπροσώπους σωματείων, διαπίστωσα ότι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, εκτός από την ομορφιά της πόλης, από τα καταστήματα εστίασης για τις τιμές αλλά και την ποιότητα και την φιλοξενία που έτυχαν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους επαγγελματίες της Καβάλας, διότι δεν κοιτάζουν να κάνουν μια… «αρπαχτή» και να κυνηγήσουν το ευκαιριακό κέρδος».

Τέλος ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την «ψυχή» των αγώνων που δεν ήταν άλλοι από τους εθελοντές, που τους συντόνιζε η Κατερίνα Δράκου, στους κριτές που απέσπασαν τα εύσημα μιας και οι αγώνες ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, χωρίς «παρατράγουδα».  Ειδική αναφορά έκανε και στο μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού προσωπικό του δήμου, που με λίγες ώρες ύπνο κάθε ημέρα συνέδραμε για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά τα «Δαβιτζόγλεια» που ακολουθούν σε λίγες ημέρες στο «Ανθή Καραγιάννη». Πέρσι οι συμμετοχές ήταν περίπου 250 και ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες πλησίασαν τους 1000. Φέτος ο στόχος αν και υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις αυτή την εποχή, είναι να έρθουν περισσότεροι στην Καβάλα. Θα δούμε πολλούς καλούς αθλητές αλλά και υψηλές επιδόσεις.