ΕΠΣ Καβάλας: Κύπελλο ερασιτεχνών και κύπελλο ομίλων

Για πρώτη φορά, τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο θεσμούς κυπέλλου...

Τους όρους του… παιχνιδιού σε ότι αφορά τους αγώνες κυπέλλου, δημοσιοποίησε η ΕΠΣ Καβάλας με ανακοίνωση της. Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο διοργανώσεις κυπέλλου, μιας και εκτός από την γνωστή που οδηγεί τον κυπελλούχο στην συμμετοχή του στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος, δημιουργείται και μια άλλη που έχει να κάνει με τους ομίλους. Η νέα αυτή διοργάνωση αποφασίστηκε στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις μικρότερης δυναμικότητας ομάδας να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν ένα μικρό τρόπαιο, γνωρίζοντας έτσι την χαρά της επιτυχίας. Η αφορμή για το κύπελλο ομίλων, δόθηκε με την θεσμοθέτηση του κυπέλλου ήθους και την κατάκτηση του από δύο ομάδες της Γ’ κατηγορίας, τον Φάρο Μαριών και τις Ελπίδες, που το χάρηκαν ιδιαίτερα και το πανηγύρισαν.

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Για το κύπελλο ερασιτεχνών, επανέρχεται ο θεσμός των ομίλων με τους αγώνες να ξεκινούν το Σάββατο 25 Αυγούστου.

α) Η Α’ φάση του φετινού θεσμού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος θα διεξαχθεί σε ομίλους των τριών ή τεσσάρων ομάδων έκαστος. Κριτήριο για το χωρισμό των ομίλων η γεωγραφική τους θέση και κατά δεύτερο λόγο η κατηγορία στην οποία συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

β) Οι υπόλοιπες φάσεις, πλην της  ημιτελικής, θα διεξαχθούν σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ).

γ) Μετά το τέλος της Α’ φάσης προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες του πίνακα βαθμολογίας κάθε ομίλου.

δ) Ημερομηνία λήξης της δήλωσης συμμετοχής των σωματείων στο Κύπελλο είναι η 3η Αυγούστου 2018.

ε) Η ημερομηνία κλήρωσης των αγώνων Κυπέλλου είναι η Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00 μ. μ.

στ) Η έναρξη των αγώνων Κυπέλλου θα γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.

Κύπελλο κατηγοριών – ομίλων

Σε ότι αφορά το κύπελλο ομίλων, η συμμετοχή των ομάδων δεν είναι υποχρεωτική όπως στον άλλο θεσμό και το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 15 ευρώ.  Εννοείται φυσικά ότι οι ομάδες που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν στην διοργάνωση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με γειτονικούς συλλόγους (απ’ τη στιγμή που ο καταρτισμός των ομίλων στην Β’ κατηγορία θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια), θα πρέπει να έχουν υπογράψει το συνυποσχετικό διαιτησίας. Στο θεσμό ισχύουν όλες οι διατάξεις του «μεγάλου» κυπέλλου (μπάλες, προπονητές, διαστάσεις γηπέδων κτλ). Ο τελικός νικητής θα παραλαμβάνει κύπελλο μετά το τέλος του τελικού, ενώ κύπελλο θα παίρνει και ο φιναλιστ.

α) Η λήξη δήλωσης συμμετοχής των σωματείων στο Κύπελλο Κατηγοριών – Ομίλων είναι η 3η Αυγούστου 2018.

β) Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00 μ. μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας.

γ) Η διεξαγωγή του θεσμού Κυπέλλου Κατηγοριών – Ομίλων θα γίνει σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ).