Τάσος Στεφανίδης: ”Μαύρες τρύπες’’ και πρακτικά αποφάσεων που… δεν πάρθηκαν!

Ο ταμίας της ΕΠΣ Καβάλας μιλάει για τις πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές που έκανε στη ΓΣ της Ένωσης, αναφορικά με την κατάσταση που παρέλαβε...

Μπορεί η τοποθέτηση του στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΣΚ, στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών να ήταν σύντομη σε διάρκεια, ωστόσο αυτά που είπε ήταν πολύ σοβαρά και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, αναφορικά με την κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση από την προηγούμενη! Με αφορμή αυτά λοιπόν ο ταμίας της Ένωσης Τάσος Στεφανίδης μίλησε στο KavalaPost και έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις, για τα χρήματα που έπρεπε να ήταν στο ταμείο και επιστράφηκαν σταδιακά μετά τις εκλογές αλλά και για αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΣΚ που ποτέ δεν πάρθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν γραμμένες στα επίσημα πρακτικά του .

  • Κύριε Στεφανίδη στην ομιλία σας στη ΓΣ της Ένωσης, ανάμεσα στα άλλα είπατε, ότι «περίπου 3 χιλ. ευρώ περιφερόταν από τσέπη σε τσέπη και ότι τελικά επιστράφηκαν στο ταμείο της ΕΠΣΚ σταδιακά». Τι ακριβώς συνέβη;

«Από τον έλεγχο που έκανα αναλαμβάνοντας το ταμείο της Ένωσης, διαπίστωσα ότι έπρεπε εκεί να βρίσκονται περίπου + 3000 ευρώ από την επιτροπή διαιτησίας. Υπήρχε δηλαδή μια «μαύρη τρύπα», η οποία καλύφθηκε σταδιακά από τους κ. κ. Πατέρα, Αντωνίου και Βαμβακά, οι οποίοι αρχικά προσπάθησαν να την κλείσουν με «αλχημείες». Από τότε που ήμουν σύμβουλος στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣΚ, η σύγκρουση μου με τον Ευσταθιάδη ήταν όταν ζήτησα να κάνω έλεγχο στο ταμείο! Σε όλα αυτά που είπα στην ΓΣ ο τέως πρόεδρος δεν είχε τίποτα να πει, εκτός από το «εγώ δεν ξέρω», αδειάζοντας έτσι τους πρώην συνεργάτες του».

  • Δεν ήταν όμως το μοναδικό «δεν ξέρω» που ειπώθηκε από την συγκεκριμένη πλευρά στη ΓΣ…

«Κάποια στιγμή σήκωσα το χέρι μου και κουνούσα κάποια χαρτιά και έλεγα προς τον συγκεκριμένο «έχεις υπογράψει και έχεις στείλει στη ΓΓΑ αποσπάσματα πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΠΣΚ για αποφάσεις που ποτέ δεν πάρθηκαν». Και πάλι η απάντηση που πήρα ήταν «δεν ξέρω» και τότε τον κάλεσα να περάσει από τα γραφεία της ΕΠΣΚ να του τα δείξω, αλλά από τότε ποιεί τη… νήσσαν».

  • Και γιατί δεν τα έχετε καταγγείλει όλα αυτά στα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου;

«Δεν προχωρήσαμε σ’ αυτή την κίνηση γιατί κατά την άποψη μας ο πιο δίκαιος και ταυτόχρονα ο πιο αυστηρός κριτής είναι η ίδια η κοινωνία αλλά και τα σωματεία στα οποία λογοδοτούμε. Τα σωματεία της ΕΠΣΚ λοιπόν στις 12 Αυγούστου του 2017, δίκασαν και καταδίκασαν τον άνθρωπο αυτό. Έβγαλαν την ετυμηγορία τους και τον έστειλαν στο σπίτι του. Από την ημερομηνία αυτή, ο συγκεκριμένος μπήκε στην ποδοσφαιρική «κατάψυξη». Ας κοιτάξει την δουλειά του και εμείς την δική μας που είναι να αναπτύξουμε το τοπικό ποδόσφαιρο. Εμάς θα μας κρίνουν τα σωματεία. Στη φετινή ΓΣ οι ομάδες έζησαν μια διαδικασία όπως ορίζει η δημοκρατία και όχι όπως έκανε αυτές στις προηγούμενες, με τα γνωστά «δεν απαντώ» ή «γιατί έτσι» σε απαντήσεις παραγόντων»!