Αντισφαίριση με Αμαξίδιο: Η Καβάλα στο επίκεντρο ενός αθλήματος που δεν περιορίζεται σε ένα… τερέν [φωτογραφίες]

Η πόλη υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο και δυο Καβαλιώτες αθλητές, μαζί με τον προπονητή τους, προετοιμάζονται πυρετωδώς και εξηγούν γιατί οι αγώνες δεν έχουν... ηττημένους παρά μόνο νικητές

Ο Σύλλογος ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας ΑμεΑ και με την υποστήριξη του δήμου Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και αρκετών χορηγών, φιλοξενούν από την Παρασκευή 20 μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στα γήπεδα του τένις στην Καλαμίτσα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο.

Την Καβάλα θα εκπροσωπήσουν δύο αθλητές, ο Ντίνος Διαλεκτόπουλος και ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, μέλη του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος», οι οποίοι με την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιάννη Λημνιούδη, θα αγωνιστούν για το καλύτερο πλασάρισμα, αν και επί της ουσίας, το άθλημα δεν έχει ηττημένους, παρά μόνο νικητές, εντός, αλλά κυρίως εκτός τερέν.

Οι προπονήσεις και η προετοιμασία έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όπως και το… μάθημα για όλη την κοινωνία από δύο μεγάλους αθλητές για τη βελτίωση του εαυτού μας, τη διαρκή «μάχη» κατά της παραίτησης και της απαισιοδοξίας και υπέρ της ζωής και της αγωνιστικότητας.

«Η Καβάλα υποδέχεται μια μεγάλη διοργάνωση. Μια διοργάνωση όπου φορείς και απλοί πολίτες την αγκάλιασαν. Δε στάθηκαν στον μικρό αριθμό αθλητών που συμμετέχουν, αλλά στο μεγάλο μήνυμα που περνάνε σε όλους εμάς και ιδιαίτερα στα παιδιά μας», δηλώνει ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος» και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος», Γιάννης Λημνιούδης.

«Πριν 3 χρόνια, ξεκινώντας μια παρέα, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μας ότι μπορούμε να παίξουμε τένις σε αμαξίδιο, ότι ο καθένας αθλητής θα έχει το δικό του αμαξίδιο κι ότι η Ομοσπονδία ΑμεΑ μάς εμπιστεύεται μια μεγάλη διοργάνωση. Δυστυχώς δεν έχουμε μαζί μας έναν επίσης μεγάλο αθλητή, τον Παναγιώτη Σαουλίδη. Τον κέρδισαν δύο αλλά αθλήματα: το παραμπάτμιτον και το μπάσκετ», σημειώνει ο κ. Λημνιούδης.

Όσον αφορά τον απώτερο στόχο του ίδιου και των αθλητών; «Το κάθε Άτομο με Αναπηρία να βρει το άθλημα που του ταιριάζει και δικιά μας υποχρέωση ως φορείς και προπονητές είναι να δώσουμε τις περισσότερες δυνατές επιλογές, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», σχολιάζει ο Καβαλιώτης προπονητής τένις.

Ντίνος Διαλεκτόπουλος: Είθε το άθλημα να βγάλει κι άλλα ΑμεΑ από το σπίτι τους

Ο Ντίνος Διαλεκτόπουλος περνάει το δικό του μήνυμα, με… όχημα το αναπηρικό αμαξίδιο, καλώντας όλους τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τα άτομα με κινητικά προβλήματα να βγουν από το σπίτι τους και να ακολουθήσουν κάποιο άθλημα, ενώ ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνει στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Καβάλας και στα μέλη του, να βρεθούν στα γήπεδα τένις της Καλαμίτσας από την Παρασκευή 20 μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018.

Σημειώνουμε, δε, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος θα βρεθούν 1-11 Αυγούστου 2018 στη Ρουμανία, συμμετέχοντας σε δύο διεθνή τουρνουά στα οποία θα μετέχουν αθλητές υψηλού επιπέδου από 11 χώρες.

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φέτος στην Καβάλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μια πόλη η οποία έχει τα εχέγγυα να γίνει η πρωτεύουσα του Τένις με Αμαξίδιο, με δεδομένο ότι υπάρχουν οι υποδομές για κάτι τέτοιο και ένα ξενοδοχείο ακριβώς απέναντι, με τους αθλητές να έχουν εύκολη πρόσβαση στα γήπεδα. Ευχόμαστε να γίνεται κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα στην Καβάλα και να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο, μαζί με άλλα αθλήματα, για να βγουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έξω από το σπίτι τους και να βρεθούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να στηρίξουν την προσπάθειά μας», σχολιάζει ο αθλητής του «Ηρόδικου».

Χριστόδουλος Παπαδόπουλος: Είμαστε μόνο 3 χρόνια στον χώρο, αλλά αυτό δε στέκεται εμπόδιο στα όνειρά μας

Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την κοινωνία της Καβάλας να έρθει στα γηπεδάκια τένις της Καλαμίτσας για να γνωρίσει από κοντά το άθλημα και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών, ενώ ευχαριστεί τους «φανερούς και αφανείς “ήρωες”» οι οποίοι στέκονται δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας στη μεγάλη επιτυχία για όλη την Καβάλα, αυτή της φιλοξενίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις με Αμαξίδιο στην Καβάλα. Θα έχουμε την τιμή να αγωνιστούμε με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης και γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε τους Καβαλιώτες να έρθουν να γνωρίσουν το τένις σε τροχοκαρέκλα και να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων των παιδιών. Κάναμε μια καλή προετοιμασία με τον συμπαίκτη μου, τον Ντίνο Διαλεκτόπουλο, με την καθοδήγηση του προπονητή μας Γιάννη Λημνιούδη και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά.

»Παρόλο που είμαστε μόνο 3 χρόνια στον χώρο, αυτό δε στέκεται εμπόδιο στα όνειρά μας και στις προσπάθειές μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε, καθώς ακολουθούν και δύο τουρνουά στη Ρουμανία στις αρχές Αυγούστου. Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε όλους τους φανερούς, αλλά και αφανείς “ήρωες” που μας βοηθούν με τον τρόπο τους ο καθένας, αλλά και όλους όσοι έτρεξαν και τρέχουν για την υλοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην πόλη μας και σας περιμένουμε όλους για να γνωρίσετε το άθλημα», αναφέρει ο Καβαλιώτης αθλητής της Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο.

Οι μέχρι τώρα υποστηρικτές του Πρωταθλήματος

  • Δήμος Καβάλας
  • Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
  • Εκπαιδευτικός οργανισμός «Επίγνωση»
  • «Καφετοπίο»
  • Τουρναβίτης ΑΕ
  • ΚΑΛΟΝΗ ΑΕ
  • Μήνα Λημνιούδη-Υποδήματα
  • Ελεάνα Φαρμάκη-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Όσοι άλλοι θέλουν να συνδράμουν αυτήν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των αγώνων Γιάννη Λημνιούδη στο τηλέφωνο 6936 130522.

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία των δύο αθλητών