«Δαβιτζόγλεια 2018»: 250 αθλητές από Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία

Το μεγάλο ραντεβού του στίβου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στη μνήμη του Ευθύμη Δαβιτζόγλου

Για ακόμα μια χρονιά το μεγάλο ραντεβού του στίβου στα μέσα του Ιουλίου δίνεται στην Καβάλα και στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», όπου θα διοργανωθεί το γκαν – πρι στίβου στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη πρωταθλητή Ευθύμη Δαβιτζόγλου. Για περίπου 3 ώρες οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά από τα μεγάλα ονόματα του χώρου που θα συμμετέχουν στο τελευταίο (χρονικά) γκραν – πρι του ΣΕΓΑΣ. Θα αγωνιστούν περίπου 250 αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ρουμανία και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 18.30.

Κορυφαίοι αθλητές στην Ελλάδα και διεθνώς

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Την Τετάρτη 18-7-2018 ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια και ο ΣΕΓΑΣ, συνδιοργανώνουν και φιλοξενούν στην πόλη της Καβάλας και στο στάδιο Ανθή Καράγιαννη, το γκαν – πρι στίβου «Δαβιτζόγλεια» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη αθλητή Εύθυμη (Μίμης) Δαβιτζόγλου. Στους αγώνες μετέχουν περίπου 250 αθλητές, μερικοί εκ των οποίων είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Συμμέτοχες έχουν δηλωθεί επίσης από την Κύπρο και την Ρουμανία. Ώρα έναρξης 18:30 και ώρα λήξης αγώνων 21:45».

Οι Έλληνες πρωταθλητές

Σε ότι αφορά τις συμμετοχές της Ελλάδας, οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να δουν να αγωνίζονται ορισμένοι που συμπεριλαμβάνονται στην ελίτ της χώρας μας. Συγκεκριμένα θα συμμετέχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής νέων Οδυσσέας Μουζενιδης, ο  Έλληνας πρωταθλητής με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά, παγκόσμια και Ολυμπιακούς αγώνες Νίκος Σκαρβέλης, ο νικητής στο πανελλήνιο κλειστού στίβου 2018 Τάσος Λατιφλάρι καθώς και ο 2ος στο πανελλήνιο κλειστού στίβου Κυριάκος Ζώτος. Επίσης από την Κύπρο θα είναι η πρωταθλήτρια Κύπρου  στο άλμα σε μήκος, 15η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου, με φετινή επίδοση 6,77 και ήδη έχει πιάσει το όριο για το πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, Νεκταρια Παναγη καθώς και η πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα Αλεξάνδρα Σκέντερ με επίδοση 12,08.