«Συγκοινωνούντα δοχεία» Ένωσης Καλαθοσφαίρισης και Βύρωνας [Φωτογραφίες]

Η συνεργασία που θα είναι επωφελής και για τους δύο συλλόγους επισημοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης παρουσία των προέδρων των ομάδων

Με τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας επισημοποίησε την συμφωνία για συνεργασία με το τμήμα μπάσκετ του Βύρωνα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Βαγγέλης Παππάς με τους Σωτήρη Βεζερτζή και Γιάννη Μπέλλο καθώς και ο πρόεδρος του Βύρωνα Αριστείδης Καρίπογλου μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου της Καβάλας Βαγγέλη Χατζημόσχου που υπέγραψαν το μνημόνιο της συνεργασίας η οποία όπως τονίστηκε θα είναι επωφελής και για τους δύο συλλόγους.

Αριστείδης Καρίπογλου: «Τιμή μας που θα συνεργαστούμε με τη Νο 1 ομάδα μπάσκετ της Καβάλας»

Ο πρόεδρος του Βύρωνα στην τοποθέτηση του αφού ευχαρίστησε τον κ. Παππά για την τιμητική πρόταση που του έκανε για να συνεργαστούν επισήμανε ότι «ήταν στα σχέδια της διοίκησης μας να ενεργοποιήσουμε και πάλι το τμήμα μπάσκετ, που ήταν και το πρώτο που λειτούργησε στην Καβάλα το 1968 και τα καταφέραμε. Είχαμε μια πρόταση από ανθρώπους του αθλήματος που ήθελαν να ασχοληθούν ήδη από τα Χριστούγεννα και προχωρήσαμε. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα συνεργαστούμε με τη Νο 1 ομάδα της πόλης στο μπάσκετ. Η φιλοσοφία αυτής της συνεργασίας θα είναι να μας τροφοδοτεί με νεαρά ταλέντα, τα οποία θα δουλεύουν εντατικά μαζί μας, θα «ψήνονται» και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Ένωση». Όπως τόνισε ο κ. Καρίπογλου την ομάδα θα «τρέξει» μια διοικούσα επιτροπή, όπου ο επικεφαλής της Βαγγέλης Χατζημόσχου θα βρίσκεται στο 11μελες ΔΣ του συλλόγου. Η ομάδα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από την επόμενη χρονιά, αποδεχόμενη το γεγονός ότι θα ξεκινήσει με -2 βαθμούς εξαιτίας της έλλειψης τμημάτων υποδομής και προπονητής θα είναι ο Παναγιώτης Παπανικολάου, που ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Βαγγέλης Παππάς: «Χρειαζόμασταν να συνεργαστούμε μ’ έναν σύλλογο που θα λειτουργεί ως προθάλαμος για την ανδρική μας ομάδα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Παππάς δήλωσε ότι «η Ένωση χρειάζεται να συνεργαστεί μ’ έναν σύλλογο που θα λειτουργεί ως προθάλαμος για την ανδρική ομάδα. Η συνεργασία αυτή ήρθε με το Βύρωνα, που είχε και το πιο παλαιό τμήμα στην Καβάλα και τώρα το ενεργοποιεί εκ νέου. Δυστυχώς οι άλλες προσπάθειες που κάναμε για συνεργασία δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία με την οποία θα τροφοδοτούμε τον Βύρωνα με παίκτες από τα τμήματα υποδομής και όλο αυτό θα λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο»! Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Βύρων θα ενισχυθεί σε πρώτη φάση από τα παιδιά του Ηρακλή Καβάλας που δεν θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα, ενώ τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξει να δημιουργήσει και τμήματα υποδομής.

Ο Αστέρας και οι Πάνθηρες

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι η μεταγραφή του Τσάμη αλλά και του Μαραβέγια από τον Αστέρα δεν υλοποιήθηκε, όχι λόγω της στάσης του σωματείου αλλά των γονέων των παιδιών, που αρνήθηκαν ευγενικά την πρόταση που τους έγινε, ενώ για τους Πάνθηρες τόνισε ότι «δεν μπορείς να συμφωνείς αρχικά και στη συνέχεια να λες ότι δεν γίνετ