Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου στην Καβάλα

Το βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη που καταγράφει όλες τις ομάδες που λέγονται ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται την Παρασκευή στην δημοτική βιβλιοθήκη

Το πολυσυζητημένο βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»», του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη έρχεται και στην Καβάλα! Η παρουσίαση του βιβλίου που καταγράφει όλες τις ομάδες του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 20:30, στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».
Την εκδήλωση – γιορτή, που συγκεντρώνει τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που ασχολούνται με αγάπη και μεράκι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συνδιοργανώνουν η ΑΕΚ Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Η 2η έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος». Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.
Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…
Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει.
Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.
Το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη, αναδεικνύει κάθε μια από τις προσπάθειες αυτές… 361 συνολικά, μέσα από 320 πολύχρωμες σελίδες με περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Θα προβληθούν ειδικά αφιερώματα και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Η ένδοξη ΑΕΚ Καβάλας, η ομάδα του θρυλικού Γιάννη Κανάκη, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στις τάξεις του δικέφαλου αετού.
Θα προβληθούν ειδικά αφιερώματα με αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πέτρος Πετρόπουλος, πρόεδρος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας –  Δημοσιογράφος. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Λίλιαν Βουζανίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Ραντεβού την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 20.30, με όλες τις ΑΕΚ του κόσμου… στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», Κασσάνδρου 6.