Σταυρούλα Τσολακίδου: Έδειξε και στα Χανιά γιατί είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια…

Η Καβαλιώτισσα σκακίστρια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και αντιμετώπισε ταυτόχρονα 33 αθλητές

Μετά τις τεράστιες και αλλεπάλληλες επιτυχίες που είχε σε Πανελλήνιο και προπάντων σε διεθνές επίπεδο, η Σταυρούλα Τσολακίδου έχει συνδέσει το όνομα της με το σκάκι στην Ελλάδα! Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι λίγες οι προσκλήσεις που λαμβάνει από διάφορους ομίλους σκακιού σε όλη την χώρα για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις τους και να συμμετέχει σε αγώνες σιμουλτανέ, όπου αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς σκακιστές διαφόρων επιπέδων. Η παρουσία της Καβαλιώτισσας πρωταθλήτρια αποτελεί μεγάλη είδηση γι’ αυτούς και ευκαιρία να προωθήσουν ακόμα περισσότερο το πνευματικό άθλημα, που χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο, και ειδικά τη νεολαία!

Μετά τους αγώνες που έδωσε στο Ρίο της Αχαΐας με τον Σκακιστικό όμιλο Καβάλας, για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, όπου η ομάδα αγωνίστηκε στον τελικό της πρώτης διοργάνωσης και κατέκτησε την 3η θέση στην δεύτερη, βρέθηκε στα Χανιά της Κρήτης για να παίξει εναντίον 33 σκακιστών όλων των ηλικιών παράλληλα, σε 33 ξεχωριστές σκακιέρες!

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις του σκακιού είχαν μια ξεχωριστή εμπειρία το απόγευμα της Τρίτης (17-07-2018) στην πλατεία του Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό λιμάνι στα Χανιά. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παίξουν μία παρτίδα σκάκι απέναντι στην 18χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία πήγε στα Χανιά προσκεκλημένη της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

Η νεαρή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι με 3 πρώτες θέσεις στο κόσμο στις κατηγορίες κοριτσιών κάτω των 14, κάτω των 16 και κάτω των 18, μίλησε για την αγάπη της, το σκάκι και την επίσκεψή της στα Χανιά. «Το σκάκι είναι για μένα η ζωή μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Για κάποιους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, κάποιοι το λένε και τέχνη. Για μένα πλέον είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου», δήλωσε και τόνισε ότι «είναι δύσκολος γενικά ο πρωταθλητισμός, θυσιάζεις πολλά και πρέπει να είσαι αφοσιωμένος για να επιτύχεις σε αυτό που κάνεις και να το αγαπάς».

Ακόμα είπε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρέθηκε στα Χανιά, ευχαρίστησε για την πρόσκληση την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που όπως είπε είναι ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση και έχει βγάλει αρκετούς πρωταθλητές. Η 18χρονη Καβαλιώτισσα μετά από τα Χανιά θα βρεθεί και στην Παλαιόχωρα Χανίων για να συμμετέχει στο 11ο διεθνές τουρνουά σκακιού από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου.