Δαβιτζόγλεια 2018: Η Καβάλα κέρδισε και πάλι το στοίχημα… [φωτογραφίες]

Επιτυχημένη και η φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» με τους σφαιροβόλους και τους άλτες να κλέβουν την παράσταση...

Στην Καβάλα έπεσε η αυλαία της σειράς αγώνων Γκραν Πρι που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τη διοργάνωση «Δαβιτζόγλεια 2018» από τον δήμο Καβάλας, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη μνήμη του μεγάλου αθλητή Ευθύμη Δαβιτζόγλου. Οι αγώνες έγιναν με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των αθλητών ήταν μεγάλη, ενώ και η κοινωνία της Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών. Μπορεί οι κερκίδες του «Ανθή Καραγιάννη» να μην ήταν γεμάτες, ωστόσο τηρουμένων των αναλογιών ήταν αρκετός και έδειξε ότι στηρίζει και θέλει την διοργάνωση.

Στους αγώνες έδωσε το παρών, εκτός από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος που πραγματοποίησε και μια απονομή σε νικητές. Εκεί ήταν οι αντιδήμαρχοι αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζήσης Μπόνιας, Πέτρος Πετρόπουλος και Χρήστος Ποτόλιας, καθώς και ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης. Παρούσα και η αδελφή του μεγάλη πρωταθλητή, όχι όμως και η μητέρα του για λόγους υγείας…

Στον αγωνιστικό τομέα το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι σφαιροβόλοι και άλτες ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα, πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφαιροβολία των Ανδρών με τον Νικόλα Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) να φτάνει μια ανάσα από τα 20,00 μ. και με 19,98 μ. να αναδεικνύεται νικητής στο αγώνισμα και να δείχνει την σταθερά ανοδική του πορεία, δύο μόλις ημέρες από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ο Σκαρβέλης άφησε στη δεύτερη θέση τον Τάσο Λατιφλάρι (Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας), που είχε βολή στα 18.81 μ. και στην τρίτη τον «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή στους Έφηβους, Οδυσσέα Μουζενίδη (Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας), που με την ανδρική σφαίρα πέτυχε 18,68 μ., πολύ κοντά στο ατομικό του 18,72 μ., που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με την 7κ. σφαίρα.

Στα άλλα αγωνίσματα, την τρίτη επίδοση της καριέρας του πέτυχε στην Καβάλα ο Μιχάλης Μερτζανίδης (ΑΟ Ηφαιστείας) στο μήκος. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα, ήταν νικητής στο αγώνισμα με 7,92 μ. (-1), που είναι το καλύτερο άλμα του την τελευταία διετία και μόλις οχτώ εκατοστά από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.  Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κύπρια Νεκταρία Παναγή έκανε έναν ακόμη αγώνα στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στα 6,59 μ. (0,1) και πήρε τη νίκη μπροστά από την Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας), που επανέρχεται μετά τον τραυματισμό και σήμερα είχε καλύτερη άλμα στα 6,29 μ. (1,8). Η 15χρονη Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας) ήταν πολύ καλή για μία ακόμη φορά και με 6,23 μ. (0,3) πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας της.

Στο τριπλούν ο Παύλος Μπόφτσης (Ελευθέριος Βενιζέλος) πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 16,52 μ. (1,9) και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν, ενώ με ευνοϊκό άνεμο  είχε 16,68 μ. (2,2). Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται και δείχνει σε θέση να κυνηγήσει καλές επιδόσεις. Ο αθλητής είχε ατομικό ρεκόρ 16,37 μ. από φέτος.

Στη σφυροβολία των Ανδρών ο Νίκος Γαβριηλίδης ήταν νικητή με 72,16 μ., ωστόσο χρειάζεται κάτι λιγότερο από δύο μέτρα για να πετύχει το όριο για το Βερολίνο (74,00 μ.).  Η 15χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΓΣ Κουφαλίων) ήταν νικήτρια στα 100 μ. 12.19 (0,4), ενώ στα 100 μ. ο Νίκος Ιωακειμίδης (ΟΣΦΠ) ήταν πρώτος με 10.59 (0,8). Η Σοφία Υφαντίδου έστειλε το ακόντιο στα 56,10 μ. και αναδείχθηκε νικήτρια.