«Τσαμκιράνεια 2018»: Τρέχουν στη μνήμη του Δημήτρη Τσαμκιράνη

Το απόγευμα του Σαββάτου θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου από τη Νέα Πέραμο στις Ελευθερές

Για ακόμα μια χρονιά ο δήμος Παγγαίου διοργανώνει έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου από τη Νέα Πέραμο έως τις Ελευθερές για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο. Τα «Τσαμκιράνεια 2018» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21/7 και προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις 17.30. Η ανακοίνωση του δήμου Παγγαίου αναφέρει τα εξής: «Ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 στις 17:30 στον αγώνα δρόμου «Τσαμκιράνεια 2018».

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημήτριου Τσαμκιράνη με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην τοπική κοινότητα Ελευθερών.

Μετά το πέρας του αγώνα και πριν την απονομή των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημήτριου Τσαμκιράνη και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της τοπικής κοινότητας Ελευθερών».

In this article