ΝΟΚ – ΟΘΑΚ: Ζητούν την παράταση των μισθώσεων των κτηρίων στην παραλία της Καβάλας

Οι 15ετής μισθώσεις που έχουν με τον ΟΛ Καβάλας λήγουν στο τέλος του 2018 και αν δεν ανανεωθούν οι όμιλοι κινδυνεύουν με «λουκέτο»

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας βρέθηκαν την Παρασκευή (27/7) ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, Κώστας Κεραμιδάς και ο πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, όπου κατέθεσαν ταυτόχρονα αιτήσεις παράτασης των μισθώσεων των κτηρίων των δυο ομίλων, στην παραλία της Καβάλας.

Οι παρούσες δεκαπενταετείς μισθώσεις λήγουν τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελούν συνέχεια χρησιδανείων με τα οποία τα οικόπεδα παραχωρήθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Καβάλας, τον προκάτοχο δηλαδή του ΟΛΚ, στον ΝΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στον ΟΘΑΚ την δεκαετία του 1970. Στα οικόπεδα αυτά οι δύο όμιλοι ανήγειραν τα επόμενα χρόνια τα δυο υφιστάμενα κτήρια, αποκλειστικά με δικές τους δαπάνες.

Η παράταση της μίσθωσης είναι αναγκαία για την βιωσιμότητα των δυο ομίλων καθώς οι όμιλοι επινοικιάζουν τους χώρους στα δύο καφέ μπαρ και στο ένα εστιατόριο που βρίσκονται εκεί και με τα έσοδα αυτά καταφέρνουν να πληρώνουν τους μισθούς των προπονητών κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας που απασχολούν και να καλύπτουν τα έξοδα τους γενικότερα, σε μια εποχή που οι επιχορηγήσεις της πολιτείας για τον αθλητισμό αποτελούν παρελθόν και τα έσοδα από τις συνδρομές είναι πενιχρά. Σε περίπτωση που οι μισθώσεις δεν παραταθούν οι όμιλοι θα κλείσουν και μάλλον θα μιλάμε για το τέλος του ναυταθλητισμού στην πόλη μας μετά από εβδομήντα και πλέον χρόνια.

Οι διοικήσεις των δύο ομίλων είναι αισιόδοξες ότι ο ΟΛΚ θα σταθεί στο πλευρό τους και στο πλευρό της πόλης μας δείχνοντας την δέουσα κοινωνική ευαισθησία και θα αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα τους και δίνοντας τους την δυνατότητα να συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην νεολαία της πόλης μας για πολλά χρόνια ακόμα.