ΕΠΣ Καβάλας: Νέα δεδομένα στα τουρνουά μικρών ηλικιών

Μέσα σε συγκεκριμένα όρια και προϋποθέσεις θα διεξάγονται απ' εδώ και στο εξής τα τουρνουά των ακαδημιών στην Ένωση της Καβάλας

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν στα τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών, που διοργανώνουν σχεδόν όλα τα σωματεία της ΕΠΣΚ που διατηρούν ακαδημίες ποδοσφαίρου! Η διοργανώτρια αρχή έχει αποφασίσει να θέσει συγκεκριμένα όρια μέσα στα οποία θα είναι υποχρεωμένα όλα τα σωματεία να κινούνται, και τα οποία έχουν ως στόχο να διευκολυνθούν και να μην ταλαιπωρούνται τα μικρά παιδιά και οι οικογένειες τους, αλλά υπάρχει καλύτερος συντονισμός των διοργανώσεων των συλλόγων προκειμένου να μην συμπίπτουν χρονικά, ή να είναι πολύ κοντά η μια με την άλλη!

Ποτέ το… μεσημέρι

Έτσι λοιπόν από τη νέα περίοδο οι ομάδες δεν θα μπορούν να διοργανώνουν τουρνουά μετά το τέλος Μαΐου, μιας και από τον Ιούνιο οι θερμοκρασίες είναι αποτρεπτικές για τις νεαρές ηλικίες. Επίσης η διοργανώτρια δεν θα επιτρέπει να υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στα τουρνουά των συλλόγων τις μεσημεριανές ώρες, δηλαδή από τις 2.00 έως τις 5.00, επίσης για λόγους που έχουν να κάνουν με τις κλιματολογικές συνθήκες! Κι όλα αυτά γιατί τα παράπονα που δέχτηκε από γονείς και παράγοντες ήταν πολλά και εν πολλοίς δικαιολογημένα…

Sin Bin στην Κ 16

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο πρωτάθλημα της Κ 16 θα εφαρμοστεί πιλοτικά και το μέτρο του Sin Bin, δηλαδή της προσωρινής αποβολής από το γήπεδο, ποδοσφαιριστή που κάτω από άλλες συνθήκες θα τιμωρούνταν με κίτρινη κάρτα! Αν ο παίκτης υποπέσει σε παράπτωμα που επισύρει την προσωρινή αποβολή, ο διαιτητής θα την υποδείξει σηκώνοντας και τα δύο του χέρια κάθετα. Δεν δίνεται κάρτα στον παίκτη. Ο χρόνος της προσωρινής αποβολής καθορίζεται στα 8 λεπτά και αρχίζει μαζί με την επανέναρξη του αγώνα. Το sin bin ενθαρρύνει τη σωστή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και διασφαλίζει ότι αυτή θα βασίζεται στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι. Σε ότι αφορά τις παραβάσεις στις οποίες θα επιβάλλεται το νέο μέτρο είναι οι εξής: Προσπάθεια εξαπάτησης του διαιτητή («θέατρο»). Ηθελημένη καθυστέρηση της επανέναρξης του αγώνα (από ελεύθερο, πλάγιο κλπ.). Έντονες διαμαρτυρίες ή απρεπείς χειρονομίες (εκτός αν η συμπεριφορά επισύρει κόκκινη κάρτα). Διακοπή υποσχόμενης επίθεσης με τράβηγμα ή σπρώξιμο αντιπάλου ή κράτημα ή παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Αντικανονική προσποίηση κατά την εκτέλεση πέναλτι.

Οι ημερομηνίες της ΕΠΣΚ

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την αρχή του καλοκαιριού η ΕΠΣΚ έχει «δεσμεύσει» συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες θα διεξάγονται τα τουρνουά που διοργανώνει η ίδια και είναι οι εξής: α) 23 Σεπτεμβρίου 2018, β) 14 Οκτωβρίου 2018, γ) 4 Νοεμβρίου 2018, δ) 18 Νοεμβρίου 2018, ε) 2 Δεκεμβρίου  2018 στις Ενωσιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, στ) 24 Φεβρουαρίου 2019, ζ) 10 Μαρτίου 2019, η) 24 Μαρτίου 2019, θ) 7 Απριλίου 2019 στις Ενωσιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Πλέον τα σωματεία έχουν την δυνατότητα να  προγραμματίσουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις δικές τους υποχρεώσεις.

Ενιαία κατηγοριοποίηση

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ αποφάσισε να ισχύσει σε όλες τις Ενώσεις ενιαία ηλικιακή κατηγοριοποίηση για την οργανωμένη και ισορροπημένη ανάπτυξη και εκπαίδευση των υποδομών στη χώρα μας.

  • Κ-16, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2003 και νεότεροι
  • Κ-14, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2005 και νεότεροι
  • Κ-12, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2007 και νεότεροι
  • Κ-10, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2009 και νεότεροι
  • Κ-8, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2011 και νεότεροι
  • Κ-6, Παίκτες γεννηθέντες από 1-1-2013 και νεότεροι.