NOK: Θετικός ο Κουρουπλής στο αίτημα για παράταση της μίσθωσης του κτηρίου του ομίλου στην παραλία

Επίσκεψη του προέδρου και του γενικού γραμματέα στον υπουργείο Ναυτιλίας, ύστερα από την πρόσκληση του υπουργού

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, βρέθηκαν την Πέμπτη (2/8) ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Κώστας Κεραμιδάς και ο γενικός γραμματέας Νίκος Πασχαλίδης μετά από πρόσκληση του υπουργού κύριου Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός, ανταποκρινόμενος στην πρόσφατη αίτηση του ΝΟΚ προς τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας για παράταση της μίσθωσης του κτηρίου του ομίλου στην παραλία, κάλεσε την διοίκηση του ΝΟΚ ώστε να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.

Στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουρουπλή στο γραφείο του, παρουσία νομικών συμβούλων του υπουργείου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΝΟΚ, τον ενημέρωσαν σχετικά με την μακρόχρονη ιστορία και κοινωνική προσφορά του ΝΟΚ στην κοινωνία της Καβάλας και στον ναυταθλητισμό της χώρας μας, του εξέθεσαν το ιστορικό της παραχώρησης του χώρου με χρησιδάνειο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, από το τότε Λιμενικό Ταμείο στον όμιλο και της ανέγερσης του κτηρίου του ΝΟΚ αποκλειστικά με έξοδα του ομίλου, και της μετατροπής του χρησιδανείου σε δεκαπενταετή μίσθωση το 2003. Τον ενημέρωσαν επίσης ότι η παράταση της μίσθωσης η οποία λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την αίτηση του ΝΟΚ, είναι αναγκαία για την επιβίωση του ομίλου, καθότι ο όμιλος υπεκμισθώνει τα ακίνητα και με τα έσοδα μπορεί οριακά να καλύπτει της οικονομικές του υποχρεώσεις, σε διαφορετική περίπτωση και με την απουσία πλέον οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας από το κράτος, ο όμιλος θα αναγκαστεί να διακόψει την λειτουργία του μετά από 73 χρόνια, στερώντας από την νεολαία της Καβάλας τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το κολύμπι, την ιστιοπλοΐα και την υδατοσφαίριση, οδηγώντας σε ανεργία τους προπονητές και σε πιθανό κλείσιμο του κλειστού κολυμβητήριου και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της πόλης μας.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα και με την συμβολή των παριστάμενων νομικών συμβούλων, στο τέλος της οποίας, ο κύριος Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι θετικά διακείμενος και διατεθειμένος να προχωρήσει το αίτημα του ομίλου μας.

Η διοίκηση του ΝΟΚ ευχαριστεί θερμά τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έδειξε και ευελπιστεί σε γρήγορη διευθέτηση του θέματος, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του και την προσφορά του στην κοινωνία της πόλης μας.