Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Λούκα Μίτροβιτς ο εκλεκτός…

Ο Σέρβος πλέι μέικερ αποτελεί την τελευταία μεταγραφική κίνηση της ομάδας που ξεκινάει στις 20 Αυγούστου την προετοιμασία της

Ο ύψους 1.90 πλέι μέικερ Λούκα Μίτροβιτς, φαίνεται ότι είναι η επιλογή της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας σε ότι αφορά την θέση «1» στο βασικό σχήμα της πεντάδας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Μετά και την ανακοίνωση της επιστροφής του Αντώνη Σκλήβα στο συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη απέμενε ένα μόλις κενό, για να συμπληρωθεί το ρόστερ, αυτό του οργανωτή του παιχνιδιού της ομάδας.

Για πρώτη φορά εκτός Σερβίας

Στην Ένωση είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό, και μάλιστα το είχαν κάνει γνωστό σε όλους, ότι η θέση του κοινοτικού θα καλύπτονταν με ένα πλέι – μέικερ και μάλιστα είχαν επισημάνει ότι η επιλογή θα ερχόταν από την Σερβία. Ο 22χρονος αθλητής λοιπόν θα κληθεί, κατά πάσα πιθανότητα να καλύψει την συγκεκριμένη θέση, μιας και θεωρείται πολύ εξελίξιμος και ταιριάζει στη νεανική φυσιογνωμία που θέλουν να έχουν στην Καλαμίτσα. Ο Σέρβος θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του μακριά από την πατρίδα του, έχοντας ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι. Ο Μίτροβιτς αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Ντούναβ Στάρι Μπανόβτσι, έχοντας σε 25 παιχνίδια, 15,2 πόντους, 4,8 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Έχει αγωνιστεί επίσης στην Μπέογκντραντ και την Σμεντέρεβο.