Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Δεν πάει στη Χαλκιδική λόγω… κρεβατιών

Τα κατασκηνωτικού τύπου κρεβάτια, στο χώρο όπου θα γινόταν η προετοιμασία για την ανδρική ομάδα, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους υψηλόσωμους παίκτες που θα προπονηθούν στην Καλαμίτσα

Αλλαγή πλάνων σημειώθηκε στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας σε ότι αφορά την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της επανεμφάνιση της στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη επρόκειτο από το τέλος της εβδομάδας να βρίσκεται στην Χαλκιδική, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα υποδομής, για να ξεκινήσει τις προπονήσεις για τη νέα χρονιά, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα κρεβάτια όπου θα κοιμόταν οι αθλητές! Όπως διαπιστώθηκε από τους παράγοντες της ομάδας ήταν κατασκηνωτικού τύπου και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους παίκτες της Ένωσης και ειδικά τους ουκ ολίγους υψηλόσωμους που διαθέτει στο ρόστερ της!

Την Δευτέρα 27/8 η έναρξη της προετοιμασίας

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν αποφασίστηκε να μην μεταβεί η ανδρική ομάδα στην Κρυοπηγή και να ξεκινήσουν προπονήσεις συντήρησης με τον βοηθό προπονητή της Ένωσης Σπύρο Κάτσικα, μιας και ο πρώτος προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης θα βρίσκεται για μια εβδομάδα στην Χαλκιδική, ως επικεφαλής του προπονητικού προγράμματος των ακαδημιών που έχουν ήδη ξεκινήσει δουλειά. Όπως ξεκαθάρισε ο κόουτς όλοι οι παίκτες του ακολουθούν ένα πρόγραμμα προπόνησης το καλοκαίρι και βρίσκονται ήδη σε καλή κατάσταση. Πλέον η έναρξη της προετοιμασίας τοποθετείται για 3 ημέρες αργότερα από το προκαθορισμένο, δηλαδή από την Παρασκευή 24/8 την Δευτέρα 27/8 στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται ο χορηγός

Αυτό τονίζεται άλλωστε και στην σχετική ανακοίνωση της ομάδας, στην οποία εκτός των άλλων ευχαριστεί τους φιλάθλους για την ανταπόκριση τους στην διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας (υπάρχουν πλέον μόνο στην κεντρική κερκίδα), ενώ κάνει γνωστό ότι το όνομα του βασικού χορηγού του συλλόγου, θα ανακοινωθεί και επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επισημάνεται επίσης το ρόστερ της ομάδας, με τις προσθήκες των Σκλήβα και του Σέρβου Μήτροβιτς έχει κλείσει και ότι πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα αξιόλογο σύνολο, το οποίο όμως θα πρέπει να δείξει τις δυνατότητες του στο γήπεδο.

Λόγω… αντικειμενικών δυσκολιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας αναφέρει τα εξής: «Παρά τον αρχικό σχεδιασμό να γίνει προσθήκη της ανδρικής ομάδος από την Παρασκευή 24.08.18 στο camp της Χαλκιδικής όπου βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδος, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών υποδοχής στις απαιτήσεις διαμονής (σωματότυπος αθλητών), η προετοιμασία της ανδρικής ομάδος ξεκινά τη Δευτέρα 27.08.18 στο «Αλεξ. Δήμογλου» με την παρουσία όλων των αθλητών της ομάδος και την προσθήκη των δύο τελευταίων αποκτημάτων Μήτροβιτς και Σκλήβα. Πιστεύουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο ρόστερ, αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί και εντός παρκέ.

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική περίοδο με υγεία και υψηλούς στόχους και προ πάντων καλό θέαμα στην Καλαμίτσα και παντού.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στην προεξόφληση των καρτών διαρκείας. Αυτό μας έδωσε μεγάλη οικονομική δύναμη μαζί με τον χορηγό ονοματοδοσίας (η παρουσίαση του θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου).

Η διάθεση των καρτών διαρκείας συνεχίζεται τις πρωινές ώρες από τα γραφεία της ομάδος και υπάρχουν μόνο του κεντρικού διαζώματος μετά την εξάντληση όλων των θέσεων πίσω από την μπασκέτα».