ΑΟ Καβάλα: Με πολλές απουσίες κόντρα στα Γιαννιτσά

Σοβαρές ελλείψεις εν όψει του πρώτου επίσημου αγώνα την Κυριακή, λόγω δελτίων, μπλε καρτών και τραυματισμών

Όσο περνάνε οι ημέρες, με τις εντατικές και απαιτητικές διπλές καθημερινές προπονήσεις στον Βώλακα, τόσο πιο «βαριά» θα είναι τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Καβάλας. Η κούραση τους άλλωστε ήταν και η αιτία της μέτριας σχετικά εμφάνισης που έκαναν την Τετάρτη στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Πανδραμαϊκό, που όπως είναι γνωστό έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα! Πλέον οι ρυθμοί θα αρχίσουν να πέφτουν, μιας και η ομάδα θα μπει στα επίσημα παιχνίδια, αρχής γενομένης την Κυριακή κόντρα στα Γιαννιτσά, για το κύπελλο της Ελλάδος.

Εξαιρετικός ο Παπάζογλου, αλλά…

Η αποστολή του ΑΟΚ θα επιστρέψει εκείνη την ημέρα από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για να δώσει τον αγώνα, στον οποίο όμως θα παρουσιαστεί με αρκετές ελλείψεις. Μάλιστα αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρο το… εύρος αυτών των ελλείψεων, δεδομένου ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες να μειωθούν, αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι κάτι που μπορούν να επηρεάσουν είτε η τεχνική ηγεσία είτε οι παράγοντες του συλλόγου. Για παράδειγμα, ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους 2 βασικούς τερματοφύλακες Βρονταρά και Δήμιζα, οι οποίοι θα μπορούν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας θα αγωνιστεί ο νεαρός Παπάζογλου που αποκτήθηκε από τον Βύρωνα, και ο οποίος στο λίγο διάστημα που προπονήθηκε με την ομάδα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο με τις δυνατότητες του όσο και με τον χαρακτήρα του. Δυστυχώς όμως δεν θα συνεχίσει στον ΑΟΚ, μιας και έχοντας εισαχθεί σε Πανεπιστήμιο στην Αθήνα θα μετακομίσει σε λίγες εβδομάδες εκεί. Αν δεν υπήρχε αυτή η προοπτική πάντως, που είναι καθ’ όλα σεβαστή και θεμιτή, στον ΑΟΚ υποστηρίζουν ότι θα ήταν σίγουρα στο ρόστερ της ομάδας!

Γαβριηλίδης – Βοσνιάδης – Ψάλτης

Στο ίδιο καθεστώς με τους δύο τερματοφύλακες είναι ο Βασίλης Γαβριηλίδης, που επίσης δεν υπολογίζεται, ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται οι Βοσνιάδης και Ψάλτης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο, και δεν αναμένεται να αποθεραπευτούν μέχρι την Κυριακή. Όσο για τον Αδαμάκη, που δέχτηκε μια δυνατή… μπαλιά στο κεφάλι, μεταφέρθηκε προληπτικά στο κέντρο υγείας του Νευροκοπίου, όπου δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα.

Αναμένοντας τις μπλε κάρτες Γιαντσίνοβιτς – Τσούτση

Εκεί που δίνεται πραγματική «μάχη» με τον χρόνο για να μπορέσουν οι παίκτες να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής, είναι με τις περιπτώσεις του Γιαντσίνοβιτς και Τσούτσης. Για τον μεν Κροάτη η μπλε κάρτα, που είναι απαραίτητη για να εκδοθεί το δελτίο του, αναμένεται από την… Γερμανία (μιας και πριν καταλήξει στην Ελλάδα, είχε συμφώνησε με ομάδα της συγκριμένης χώρας), για τον δε Τσούτση από την Ελβετία, αφού όπως είναι γνωστό εκεί αγωνιζόταν μέχρι το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Στον ΑΟΚ έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν σταλεί στην ΕΠΟ για τα περαιτέρω, αν και οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες…

Συνεχίζει να δοκιμάζεται ο Σούλης

Τέλος, σε ότι αφορά τον κεντρικό αμυντικό Σταύρο Σούλη, που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας, έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής στο φιλικό της Τετάρτης και απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνει στον Βώλακα μέχρι το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, αναμένοντας την γνώμη της τεχνικής ηγεσίας για την απόκτηση του ή όχι.