Καβάλα και Αριδαία ανέδειξαν την αξία του τένις με αμαξίδιο [φωτογραφίες, βίντεο]

Γιάννης Λημνιούδης, Ντίνος Διαλεκτόπουλος και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τα οφέλη του αθλήματος, στο πλαίσιο του Aridea Cup, παρουσία της μητέρας του Στέφανου Τσιτσιπά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Aridea Cup, με την πρώτη μέρα να γίνονται οι εκδηλώσεις έναρξης σε έναν υπέροχο χώρο έξω από την Αριδαία και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Πιπεριά, στις άρτιες εγκαταστάσεις οι οποίες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποδομή που με μεγάλη προσπάθεια το ΔΣ του Ομίλου Αντιφαίρισης Αριδαίας εξασφάλισε, προσπαθώντας να παρέχει καθημερινά ό,τι είναι απαραίτητο στους αθλητές, αλλά και στους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Aridea Cup η Καβάλα είχε την τιμή να είναι προσκεκλημένη, με εκπροσώπους τους αθλητές Χριστόδουλο Παπαδόπουλο και Ντίνο Διαλεκτόπουλο και τον προπονητή τους Γιάννη Λημνιούδη, σε μια διεθνή διοργάνωση για αθλητές ως 16 ετών η οποία έχει γίνει, πλέον, θεσμός τα τελευταία 8 χρόνια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Σκοπός της παρουσίασης του αθλήματος ήταν να γίνει η σύνδεση μεταξύ τένις και τένις σε αμαξίδιο, με τη συμμετοχή του κοινού και των συμμετεχόντων αθλητών στο τουρνουά να είναι εντυπωσιακή.

«Τη δυνατότητα που δίνει το άθλημα του τένις να προπονούνται αρτιμελείς αθλητές κάθε ηλικίας με Άτομα με Αναπηρία είναι ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα για όλους… Για τους μεν ΑμεΑ, διότι σε οποιαδήποτε σύλλογο τένις με μια ελάχιστη εκπαίδευση του εκάστοτε προπονητή θα μπορούν να είναι μέλη αυτής της ομάδας και για τους δε αρτιμελής ένα μεγάλο μάθημα για τα παιδιά μας: ό,τι αποφασίσει να κάνει ένας αθλητής, μπορεί να το καταφέρει, κανένας αθλητής ο οποίος έχει συναθλητή ΑμεΑ δε θα σκεφτεί αργότερα ότι μπορεί να παρκάρει σε ράμπα ΑμεΑ και ως παιδιά θα αποδεχτούν με τον ποιο υγιή τρόπο τη διαφορετικότητα», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Λημνιούδης, ενώ σε δηλώσεις του στο KAVALA POST αναφέρθηκε και στον αθλητή του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλεξάνδρος» Γιάννη Καραντάνη, εξαίροντας τη συμμετοχή του στο διεθνές τουρνουά στο κυρίως ταμπλό.

Να σημειωθεί ότι στην τελετή έναρξης του Aridea Cup παραβρέθηκε και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, η οποία παρότρυνε τους νέους αθλητές να ασχοληθούν με το τένις στην οποιαδήποτε μορφή του, είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού είτε σε αγωνιστικό επίπεδο είτε ακόμα και για την καθημερινή τους άθληση.

Άπαντες, δε, «συμφώνησαν» ότι όποιος κι αν είναι ο δρόμος, οι επιλογές πρέπει να γίνονται με σύνεση και με τη βοήθεια της οικογένειας, «γιατί εν τέλει η οικογένεια είναι το σημαντικότερο αγαθό», όπως σχολιάζει ο κ. Λημνιούδης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή των Καβαλιωτών αθλητών στο τουρνουά

Δείτε βίντεο από τη συμμετοχή των Καβαλιωτών αθλητών στο τουρνουά