ΑΟ Καβάλα: Έμεινε με την… προσπάθεια

Ήττα και άδικος αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδος με 0-1 από τα Γιαννιτσά

Με την ικανοποίηση της καλής εικόνας, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, έμεινε η ομάδα της Καβάλας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, για το κύπελλο Ελλάδος. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη μπορεί να ήταν σαφώς ανώτερο από τους φιλοξενούμενους των Γιαννιτσών, δεν αξιοποίησε όμως τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε (απόρροια της υπεροχής που είχε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης) και το πλήρωσε ακριβά! Ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού…

Πολλές οι δικαιολογίες, αλλά…

Οι δικαιολογίες που μπορεί να βρει κανείς για τον αποκλεισμό της ομάδας είναι πολλές, όμως ακόμα και έτσι αυτή η αποτυχία αφήνει πικρή γεύση, δεδομένου ότι αν μη τι άλλο αδικεί την προσπάθεια που έκαναν τα ίδια τα παιδιά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΟΚ επέστρεψε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στον Βώλακα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα στο «Ανθή Καραγιάννη», και οι παίκτες ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από το βαρύ πρόγραμμα της προπόνησης. Αυτό φάνηκε ειδικά στο 2ο ημίχρονο, οπότε και η απόδοση της ομάδας όσο περνούσε η ώρα έπεφτε! Εκτός αυτού παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες, κάτι που ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι Γαβριηλίδης, Βρονταράς ή Δήμιζας (που θα μπορούν να παίζουν από την 1η Σεπτεμβρίου), αλλά και οι νέο αποκτηθέντες Γιαντσίνοβιτς και Τσούτσης, μιας και όπως αναμενόταν δεν ήρθαν οι μπλε κάρτες τους από Γερμανία και Ελβετία αντίστοιχα. Επίσης Βοσνιάδης και Ψάλτης δεν αποθεραπεύτηκαν ακόμα και συνεπώς ήταν εκτός.

Ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο

Απέναντι σ’ ένα σύνολο, όπως τα Γιαννιτσά, που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικούς προσανατολισμούς, ο ΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και θα μπορούσε όχι μόνο να μπει μπροστά στο σκορ αλλά να «καθαρίσει» και την πρόκριση ήδη από το 1ο μέρος, αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν! Ο Βαλαβανόπουλος βρέθηκε σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις (στο 8’, στο 17’, στο 24’ και στο 39’) σε επίκαιρες θέσεις για σκοράρει ή να δώσει την κατάλληλη ασίστ, αλλά δεν τα κατάφερε! Στο διάστημα αυτό ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΟΚ Παπάζογλου, χρειάστηκε μόνο μια φορά να επέμβει, στο 34ο λεπτό. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο ΑΟΚ ήταν εμφανώς κουρασμένος, όπως και οι φιλοξενούμενοι και οι οργανωμένες επισκέψεις του στα αντίπαλα καρέ ήταν λιγότερες! Ωστόσο θα μπορούσε να σκοράρει με το γυριστό σουτ του Βαλαβανόπουλου στο 51’ και την κεφαλιά του Τόσκα στο 55’.

Στην μοναδική ευκαιρία των Γιαννιτσών…

Ότι δεν μπόρεσε να πετύχει όμως η Καβάλα το πέτυχαν τα Γιαννιτσά, στην μοναδική (στην ουσία) καλή στιγμή που είχαν στον αγώνα. Σε μια αντεπίθεση ο Μπαμπαλής έβγαλε μόνο του με τον Παπάζογλου τον Παντελίδη και αυτός από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον προωθημένο Τουμανίδη στο 84’, όπου από καλή θέση δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και στις καθυστερήσεις όπου η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ των Γιαννιτσών,  αλλά και πάλι έμειναν με την… προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Παπάζογλου, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης, Κέρθι, Παπαδόπουλος, Μπλιός (65’ Ντουρτμές) , Γεμιστός, Αδαμάκης (80’ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος.

Γιαννιτσά: Κύρου, Μπαμπαλής, Παπασυμεών, Ρέις, Ιορδανίδης, Πέλκας, Χουσείνογλου, Κοτσαρίδης, Κοβάτσης (90+ Καραγιάννης), Ζαρογιάννης, Παντελίδης (88’ Πανταζίδης).