Παύλος Δερμιτζάκης: «Αν «διαβάσουμε» σωστά την ήττα από τα Γιαννιτσά, θα βγούμε κερδισμένοι…»

Ο προπονητής του ΑΟΚ μιλάει για την αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδος, την προετοιμασία στο Βώλακα και τα επόμενα φιλικά

«Μας ενδιέφερε να προχωρήσουμε κάποιους γύρους στο θεσμό του κυπέλλου, αλλά δεν τα καταφέραμε και γι’ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Αν όμως «διαβάσουμε» σωστά το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι ως ομάδα»! Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή της Καβάλας Παύλου Δερμιτζάκη σε δηλώσεις που έκανε στο «KavalaPost» σε ότι αφορά το άτυχο παιχνίδι της Κυριακής με τα Γιαννιτσά και τον άδικο αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδος μετά την ήττα με 1-0.

Ο κόουτς του ΑΟΚ συμφώνησε με την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα του αγώνα και τον αποκλεισμό της, αδικήθηκε όλη η προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στην διάρκεια του 90λεπτου, ωστόσο επισήμανε με έμφαση ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά επέστρεψαν στην Καβάλα λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, από την προετοιμασία στον Βώλακα, όπου η ποσότητα αλλά και η ένταση της προπόνησης ήταν στο υψηλότερο δυνατό σημείο, μιας και στόχος μας είναι να δουλέψουμε και να «μοντάρουμε» την ομάδα προκειμένου να έχει μια σταθερή απόδοση σε όλη την διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος»!

Η κούραση λοιπόν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της αναμέτρησης, δεδομένου ότι η ομάδα κατάφερε μεν να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, αλλά σύμφωνα με τον προπονητή «έλειπε το καθαρό μυαλό προκειμένου να τελειώσουμε τις φάσεις και να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να έχουν τα τρεξίματα που μπορούν να έχουν κι αυτό ήταν αναμενόμενο μετά τον μεγάλο φόρτο που είχαν όλο αυτό το 10ημερο που βρισκόμασταν στον Βώλακα» επισήμανε!

Μιλώντας στη συνέχεια για το πόσο πολύ δούλεψε όλη η ομάδα στα ορεινά του Νομού Δράμας τόνισε με έμφαση ότι «σ’ αυτό το διάστημα της βασικής προετοιμασίας μας, τα παιδιά κέρδισαν 15 προπονητικές μονάδες, και όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο το αντικείμενο μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς εννοώ. Έγινε πολύ καλή και εντατική δουλειά και πιστεύω ότι ήταν φυσιολογικό τα παιδιά να μην ήταν σε θέση να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες»!

Αναφερόμενος στον αγώνα ο κόουτς της Καβάλας επισήμανε ότι «και μόνο το γεγονός ότι είχαμε την κυριαρχία στον αγώνα και ο αντίπαλος στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει, νομίζω ότι τα λέει όλα. Αμέσως μετά το γκολ δεν είχαμε την απαραίτητη δύναμη αλλά και το καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε και να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα»!

Πλέον η ομάδα κοιτάει τα επόμενα παιχνίδια, που μετά την αναβολή του αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα οριστεί σε κάποια άλλη ημερομηνία (μιας και όπως όλα δείχνουν η προετοιμασία θα παραταθεί για μια εβδομάδα τουλάχιστον και η σέντρα της Γ’ Εθνικής θα πάει για τις 30 Σεπτεμβρίου). Αυτά είναι με τον Αετό Ορφάνου, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα δώσει το αναβληθέν παιχνίδι για το κύπελλο της ΕΠΣΚ με την Δόξα Αμυγδαλεώνα.