ΑΟ Καβάλα: Μια πόλη, μια ομάδα, ένα όνειρο… [Φωτογραφίες]

Η ποδοσφαιρική ομάδα και όλα τα τμήματα του συλλόγου παρουσιάστηκαν στο Vranas Resort εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία μπορεί μεν να άργησε να ξεκινήσει κατά σχεδόν 1,5 ώρα (προγραμματιζόταν να αρχίσει στις 8.00 και ξεκίνησε στις 9.20) και να δημιούργησε αρκετό εκνευρισμό, αλλά κέρδισε το ενδιαφέρον από τις παρουσίες και την διάθεση του κόσμου, ο ΑΟ Καβάλα παρουσίασε στους φιλάθλους όλα τα τμήματα του, εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, στο Vranas Resort στο Περιγιάλι. Οι αθλητές των τμημάτων, με τους προπονητές και τους παράγοντες τους έδωσαν το παρών και μαζί μ’ αυτούς πλήθος φιλάθλων, που με την παρουσία τους θέλησαν να δείξουν την έμπρακτη στήριξη τους στο «καραβάκι», τον σύλλογο που εκπροσωπεί την πόλη της Καβάλας και το νομό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Η βραδιά επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις και ειδήσεις που αποδεικνύουν ότι ο ΑΟΚ εκτός από εποχή, αλλάζει και επίπεδο…

Σύνδεση με την Ajax on line Academy

Το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί ο σύλλογος σηματοδοτείται από την παρουσία του υπεύθυνου στρατηγικής Μιχάλη Λολίδη, ο οποίος ανέλυσε στους παραβρισκόμενους 3ετες πρόγραμμα ανάπτυξης όλων των τμημάτων με τίτλο Project 2018-2021, το οποίο όπως χαρακτηριστικά επισήμανε έχει σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών των ακαδημιών. Στο σημείο αυτό παρουσιάστηκε η πρώτη είδηση της εκδήλωσης που είχε να κάνει με την σύνδεση της ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΑΟΚ με την Ajax on line Academy και την ένταξη της στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ανάπτυξης ποδοσφαίρου, στο οποίο απ’ την Ελλάδα συμμετέχουν μόνο οι ακαδημίες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός!

Τα τμήματα του ΑΟΚ

Στην εξέδρα της εκδήλωσης ανέβησαν στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα τμήματα τους οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων που φορούν το «καραβάκι» στο στήθος. Ο Κώστας Τσουκαλάς των κοριτσιών του βόλεϊ, που είπε ότι ο σύλλογος έχει αυτή τη στιγμή 220 παιδιά που γυμνάζονται σε 8 τμήματα και ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης του βόλεϊ των ανδρών. Το τμήμα ράγκμπυ παρουσίασε ο Βαγγέλης Φουντούκος, που υπενθύμισε ότι στην Καβάλα δημιουργήθηκε το 1977 η πρώτη ομάδα ράγκμπυ της Ελλάδος, ενώ έκανε αναφορά στην αναγνώριση του ΑΟΚ στο χώρο του ράγκμπυ διεθνώς. Τα τμήμα του στίβου παρουσιάστηκε από μια από τις προπονήτριες του την Έλλη Αρβανιτίδου, ενώ στη συνέχεια έγινε αναφορά στο τμήμα του μπάσκετ, αλλά και σ’ αυτό του καράτε από τον Απόστολο Γαλάνη, που είπε ότι διαθέτει 80 παιδιά!

Μέγας χορηγός η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

Η άλλη είδηση της βραδιάς προήλθε από την ανακοίνωση της χορηγίας της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ (εταιρία του εργοστασίου λιπασμάτων της Καβάλας) που θα είναι ο μεγάλος χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ιωάννης Μογκολίος εξέφρασε την χαρά του για την στήριξη της προσπάθειας της ομάδας και μίλησε για συνεργασία που δεν θα λήξει σε ένα χρόνο, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρίας παρέδωσαν μια επιταγή στον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΑΟΚ Σωτήρη Δεληκάρη, για την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο κ. Δεληκάρης στη σύντομη τοποθέτηση του, αφού τους ευχαρίστησε για την βοήθεια, ευχήθηκε να μην διαψευστούν οι προσδοκίες όλων.

Οι αρχηγοί παρουσίασαν τις νέες φανέλες της ομάδας

Απ’ εκεί και πέρα η σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΚ ανέβηκε στη σκηνή, με τους αρχηγούς της Βασίλη Γαβριηλίδη, Γρηγόρη Παπαδόπουλο και Αργύρη Μπαρέττα να παρουσιάζουν τις νέες φανέλες της χρονιάς και να εύχονται στο τέλος της να πανηγυρίσουμε όλοι την άνοδο στην Β’ Εθνική. Όσο για τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη στη σύντομη τοποθέτηση του μίλησε για το όραμα της Καβάλας που περικλείεται στη φράση «μια πόλη, μια ομάδα, ένα όνειρο».

Ισόβια υποτροφία στο Κέντρο Αθλητικής Δημοσιογραφίας από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Το κλείσιμο της βραδιάς έγινε από τον επίσημο καλεσμένο του ΑΟΚ, τον γνωστό αθλητικογράφο Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο οποίος αφού εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην Καβάλα, εκθειάζοντας την ομορφιά και την φιλοξενία της, επισήμανε ότι «πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στην κατηγορία που αξίζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή στην Super League». Έκανε μια μίνι αναδρομή στην ιστορία του ΑΟΚ και ολοκληρώνοντας έδωσε και την τελευταία είδηση της εκδήλωσης. Ως ιδιοκτήτης του γνωστού Κέντρου Αθλητικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα λοιπόν, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος προσφέρει μια πλήρη υποτροφία (αξίας 8 χιλ. ευρώ) σε κάποιο μέλος της αθλητικής οικογένειας του ΑΟΚ, το όνομα του οποίου θα αποφασίζεται από το ΔΣ του συλλόγου, με αθλητικά αλλά και όχι μόνο κριτήρια! Το σημαντικότερο σ’ αυτή την προσφορά είναι ότι δεν ισχύει μόνο για μια χρονιά, αλλά όπως τόνισε ο γνωστός αθλητικογράφος θα είναι ισόβια!!!