ΓΣ Ελευθερούπολης: Πάτησε… γκάζι στο 2ο ημίχρονο [Φωτογραφίες]

Άνετη πρόκριση στο 2ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος με νίκη με 23 πόντους διαφορά (68-45), με εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο μέρος

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου η ιστορική ημέρα για την ομάδα μπάσκετ του ΓΣΕ! Στην πρώτη της εμφάνιση στο κύπελλο Ελλάδος κέρδισε, στο κλειστό της Ελευθερούπολης, τους Μαχητές Πεύκων με 68-45 και προκρίθηκε στην 2η φάση του θεσμού και έτσι την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει (και πάλι εντός έδρας) την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, η τεχνική ηγεσία και αρκετοί παίκτες της οποίας βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού!

Έχανε με 1 πόντο στο ημίχρονο, κέρδισε με 23 στο τέλος…

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου νίκησε με 23 πόντους διαφορά, το παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μάλιστα με βραχεία κεφαλή και στα 2 δεκάλεπτα. Στο 2ο ημίχρονο όμως και ειδικότερα στο 3ο 10λεπτο, ο ΓΣΕ «άλλαξε ταχύτητα» κι απ’ εκεί που έχανε στην ανάπαυλα με 1 πόντο διαφορά (25-26) μ’ ένα επιμέρους 28-10 έφτασε στο 53-36 και στην ουσία κλείδωσε τη νίκη. Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο 4ο μέρος του αγώνα όπου σημείωσε 15 μόλις και δέχτηκε μόλις 9, φτάνοντας έτσι στην επικράτηση. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ΓΣΕ, που αγωνίστηκε χωρίς τον Χαρισμίδη, ήταν ο Γιάννης Σταμπουλής που πέτυχε 21 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ 15 σημείωσε ο Στυλίδης

ΓΣΕ: «Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη»

Στην ανακοίνωση της διοίκησης μετά το τέλος του αγώνα, αφού δίνονται συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη, ανανεώθηκε το ραντεβού για την Τετάρτη στο μεγάλο παιχνίδι με την Ένωση. «Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη στο κλειστό Ελευθερούπολης. Β φάση κυπέλλου Ελλάδας (πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) με αντίπαλη ομάδα την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, τοπικό ντέρμπι με σημαίνουσα σημασία για όλους. Σήμερα η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο θύμισε την ομάδα που όλοι γνωρίζουμε, πάτησε το γκάζι και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια αθλητική και συμπαγή ομάδα. Μεγάλη νίκη πού δίνει πίστη στο πλάνο που δουλεύουμε, νίκη αυτοπεποίθησης και συσπείρωσης ώστε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα τραυματισμών έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγχαρητήρια σε παίχτες και προπονητές συνεχίζουμε με δουλειά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο κλειστό. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην Δόξα Πεύκων. Την Τετάρτη όλοι στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα ανεξαρτήτου αποτελέσματος πάντα μέσα σε φίλαθλα πλαίσια».

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 10-12, 25-26, 53-36, 68-45

ΓΣ Ελευθερούπολης: Κελεσίδης 11, Στυλίδης 15 (2), Μπέσας 3 (1), Μπουτσακτσί, Ιωάννου 3 (1), Απαζίδης 4, Σταμπουλής 21(2), Λαζαρίδης 3 (1), Βοϊβατόπουλος 8.

Μαχητές Πεύκων: Βογιατζής 3 (1), Καραγιαννίδης 1, Παλιαχάνης 1, Δήμας 9, Μαυρίδης 6 (1), Χατζημιχαηλίδης 6 (2), Κλωναράς 6, Στολής 8 (1), Τσιμίδης 5, Βαϊντερλής, Λαζάρου, Ελευθεριάδης.