ΕΠΣ Καβάλας: Πρωταθλήματα Κ-12, Κ-14 και Κ-16

Τρία θα είναι τα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στις υποδομές της τοπικής Ένωσης ποδοσφαίρου τη νέα αγωνιστική περίοδο

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των σωματείων μας και τους προπονητές των Ακαδημιών τους, αποφάσισαν τα παρακάτω: α) Θα διεξαχθούν τρεις κατηγορίες πρωταθλημάτων: 1. Κ-16 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2003. 2. Κ-14 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2005. 3. Κ-12 με αθλητές που γεννήθηκαν μετά την 1-1-2007

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών υποδομής λήγει στις 25/9/2018.  Όλοι οι προπονητές υποχρεούνται να αποκτήσουν δελτίο πιστοποίησης, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα εισόδου και παραμονής στον πάγκο της ομάδας τους.  Σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός, είτε νοσηλευτής, είτε διασώστης, είτε απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστωμένος του ΕΚΑΒ.

Παραχώρηση ποδοσφαιριστή δύναται να γίνει μόνο από σωματείο το οποίο δεν διατηρεί τμήμα στην κατηγορία, όπου δικαιούνται να αγωνίζεται ο παραχωρηθείς ποδοσφαιριστής. Όλα τα σωματεία δύνανται να διοργανώσουν ένα μόνο τουρνουά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και απαραίτητα θα πρέπει προηγουμένως να έχουν λάβει έγκριση από τη διοργανώτρια αρχή (ΕΠΣ Καβάλας).

Σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων καλό είναι και οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές να εκδίδουν δελτίο ποδοσφαιριστή ΕΠΟ. Κατ’ εξαίρεση όμως δύνανται να αγωνίζονται αυτοί και με δελτίο που θα εκδίδει η ΕΠΣ Καβάλας για λογαριασμό τους και αφού προηγουμένως καταθέσουν αίτηση μεταβολών κατάλληλα συμπληρωμένη, δημόσιο έγγραφο από το οποίο θα αποδεικνύεται η ηλικία τους και τα πλήρη στοιχεία τους, καθώς και πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υποχρεωτικά όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση υγείας, την οποία μπορεί να θεωρήσει και παιδίατρος. Η οργανωτική επιτροπή των πρωταθλημάτων υποδομής, με ανακοίνωση της παρακαλεί τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε η Επιτροπή να προχωρήσει στον προγραμματισμό διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.