5ο Kavala Night City Run: Πάμε και φέτος για ρεκόρ συμμετοχών…

Συνέντευξη τύπου του Δήμου Καβάλας και της ΛΦΚ για το νυχτερινό αγώνα του Σαββάτου, όπου τονίστηκε ότι ο στόχος είναι να ξεπεραστεί το περσινό ρεκόρ των 1100 συμμετοχών

Για μια διοργάνωση που προβάλει την πόλη της Καβάλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό έκαναν λόγο οι συντελεστές του 5ο Kavala Night City Run, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο café Τσαλαπετεινός το απόγευμα της Τετάρτης (19/9). Ο νυχτερινός αγώνας στο κέντρο της πόλης αποτελεί πλέον θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της Καβάλας και διοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας, την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καθώς και την Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, θα διεξαχθεί φέτος το Σάββατο 22/9 με διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων και απ’ ότι τονίστηκε ο στόχος είναι να σπάσει για ακόμα μια φορά το ρεκόρ συμμετοχών που πέρσι έφτασαν τις 1100! Εκ μέρους του δήμου Καβάλας στην συνέντευξη βρέθηκαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδη και από την ΛΦΚ ο πρόεδρος της Γιάννης Προμούσας.

Δ. Τσανάκα: «Πριν βγω δήμαρχος…»

Η Δήμητρα Τσανάκα στη σύντομη τοποθέτηση της αναφέρθηκε στην… ιστορία πριν την πρώτη διοργάνωση του αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προεκλογικά πριν από 5 χρόνια, με επισκέφτηκε ένας δημότης και μου ανέπτυξε μια ιδέα για την προβολή της πόλης, την οποία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα και του είπα ότι μόλις βγω δήμαρχος θα υλοποιηθεί. Ο δημότης αυτός ήταν ο Γιάννης Προμούσας και η ιδέα του ήταν το Kavala Night Run, που ήταν δίκαιη και έγινε πράξη»!!!

Ο αγώνας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Από τη μεριά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου επισήμανε ότι «ήδη από τις απονομές του 1ου αγώνα είχα πει ότι ζηλεύω την ιδέα της ΛΦΚ και θα κάνω ότι μπορώ για να την αναπτύξω και να την κάνω καλύτερη. Ο αγώνας αυτός λοιπόν χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερος και το σημαντικότερο έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Από τις 200 συμμετοχές που είχαμε στον 1ο αγώνα πέρσι ξεπεράσαμε τους 1100. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα σε πολλούς Καβαλιώτες που το… «έριξαν» στην ήπια άσκηση και τους αγώνες, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς έχουν γίνει και μαραθωνοδρόμοι…»! Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,  Αναστασία Ιωσηφίδου αφού τόνισε ότι ο αγώνας έχει γίνει πλέον θεσμός, ανέφερε την είδηση ότι λόγω της αποδοχής που τυγχάνει εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού μέσω της ΓΓΑ.

«Για τον Βασίλη…»

Τέλος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΛΦΚ Γιάννης Προμούσας που αρχικά ευχαρίστησε τόσο το Café Τσαλαπετεινός, όσο και τις επιχειρήσεις «Ατλαντίδα» και Zen Relax που είναι οι χορηγοί της διοργάνωσης. «Η ΛΦΚ δημιουργήθηκε για να στηρίξει τον αθλητισμό της πόλης» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον αγώνα που εκτός των άλλων προβάλει και την πόλη μας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέρσι στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν περί τους 4.500 κόσμου, οι 1100 απ’ αυτούς ήταν οι συμμετέχοντες. Φέτος τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις Βαλκανικές χώρες και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και αυτό τον αριθμό. Αξίζει να πούμε ότι το βιντεάκι που έχουμε «ανεβάσει» στην ιστοσελίδα μας έχει ξεπεράσει τις 100 χιλ. προβολές». Ο Γιάννης Προμούσας αναφέρθηκε τέλος και στην ιδιαιτερότητα του 5ου Kavala Night City Run που είναι αφιερωμένο στην ψυχή του αγώνα Βασίλη Χατζηραφαηλίδη που «έφυγε» από κοντά μας στις αρχές του 2018 χτυπημένος από τον καρκίνο. Γι’ αυτό και μέρος των εισόδων του αγώνα θα πάνε σε παιδιά που αντιμετωπίζουν νεοπλασματικές νόσους. «Είμαστε σίγουροι ότι απ’ εκεί πάνω που βρίσκεται ο Βασίλης, θα ήθελε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά» κατέληξε ο πρόεδρος της ΛΦΚ.