«Rebound Φιλίας»: Επίλογος στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο της Καβάλας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» το διεθνές τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης

Στην Καβάλα ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα το τριημέρο 22-24 Σεπτεμβρίου, καθώς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΟΣΕΚΑ, μαζί με τον νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας και τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ Ίρις Καβάλας διοργάνωσαν το Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο «Rebound Φιλίας».

To «παρών» εκτός από τους αθλητές και τους συντελεστές της διοργάνωσης έδωσαν άνθρωποι του μπάσκετ και άνθρωποι της πολιτικής σκηνής της χώρας, οι οποίοι στην Τελετή Λήξης παρέδωσαν τα βραβεία στους αθλητές και στις ομάδες. H Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κόνσουλας, απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρη Σωτηριάδη, για την πολύτιμη συμβολή του στο τουρνουά.

Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα, η οποία κέρδισε στον τελικό την Ίριδα Καβάλας. Το τρόπαιο και τα μετάλλια στους αθλητές μας απένειμε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Τα αναμνηστικά στην ομάδα της Καβάλας, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης. Η Ίρις Καβάλας στο πλαίσιο του τουρνουά βράβευσε τον αθλητή της Θοδωρή Δομβρίδη, για την 20ετη προσφορά του στην ομάδα. Τη πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου.

Την τρίτη θέση στο τουρνουά πήρε η Εθνική Βουλγαρίας. Ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Λασκαρίδης, της απένειμε τα αναμνηστικά της, ενώ στον τέταρτο Άρη τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρης Σωτηριάδης.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά ήταν ο παίκτης της Εθνικής, Γιώργος Μακρής. Το βραβείο του MVP του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου. Το βραβείο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά κατέκτησε ο παίκτης της Ίριδας Καβάλας, Αναγνώστης Τσίλης. Την απονομή έκανε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης.

Οι μαθητές της Καβάλας μοίρασαν ζωγραφιές και χαμόγελα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το μεγάλο τελικό του τουρνουά οι διοργανωτές επιφύλασσαν μία έκπληξη στους παίκτες. Το γήπεδο γέμισε με πολλά παιδικά χαμόγελα, καθώς το “παρών” στο μεγάλο τελικό έδωσαν πολλά παιδιά από Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία της Καβάλας.

Μάλιστα, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας μετά την παρουσίαση των ομάδων του μεγάλου τελικού μοίρασαν σε όλους τους παίκτες από μία ζωγραφιά, που έφτιαξαν οι ίδιοι για το τουρνουά. Ακόμη, δημιούργησαν μία εντυπωσιακή 3D μακέτα, την οποία έφεραν στο γήπεδο και κατέπληξαν τους πάντες.

Οι μαθητές των σχολείων της Καβάλας και γενικά ο κόσμος της Καβάλας «αγκάλιασε» το τουρνουά και είμαστε σίγουροι ότι πήραν πολλά θετικά μηνύματα από τους αθλητές μας, που έλαβαν μέρος στο τουρνουά.

Πρώτη θέση η Εθνική Ελλάδος, δεύτερη η Ίρις Καβάλας

Στα αγωνιστικά η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την πρώτη θέση στο «Rebound Φιλίας», καθώς στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την Ίριδας Καβάλας και πήρε την εύκολη νίκη με 64-36. Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και γρήγορα πήρε διψήφιο προβάδισμα (18-6). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια, με την Καβάλα να μειώνει σε 31-18. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι και η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 64-36 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά.
Τα δεκάλεπτα: 18-6, 31-18, 42-26, 64-36

Διαιτητές: Παπαδοπούλου – Πετανίδου
Εθνική Ελλάδος (Αλντεμίρ): Χαλδαίος 4, Δίτσης 4, Ράσσα 14 (1), Βάσσης 2, Φιλίππου 4, Τσαπανίδης 5 (1), Μακρής 20, Κότσαρης, Μαρτσάκης 4, Χριστοδούλου 2, Ντομγκιόνι 4
Ίρις Καβάλας (Αϊβαζίδης): Βρασίδας, Πολυχρονίδης, Δομβρίδης 2, Πετράκης 10, Τσίλης 12, Παπαδόπουλος 6, Αραπόγλου.

(Πηγή: Oseka.gr)