Energean Kavala BC: Κυρίαρχη και με τον Ιπποκράτη Κω [Φωτογραφίες]

Πειστική εμφάνιση και νίκη – πρόκριση στην 5η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος με 90-72 – Το Σάββατο στο Αιγάλεω με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων

Όταν καταφέρνεις να κερδίσεις με άνεση και κυρίως με μια πολύ καλή εμφάνιση, έναν αντίπαλο με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ που προέρχεται από μια σημαντική εκτός έδρας επιτυχία, έχεις κάθε λόγο να είσαι ευχαριστημένος και αισιόδοξος για την συνέχεια! Ο λόγος για την Energean Kavala BC που υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/9) στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τον Ιπποκράτη Κω, που ήρθε με φόρα από την μεγάλη νίκη του επί του Ιωνικού Νικαίας, αλλά σταμάτησε εδώ… Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη επικράτησε με 90-72 και προκρίθηκε στην 5η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση!

Πήρε πόντους απ’ όλους τους παίκτες…

Η Ένωση με «οδηγούς» τους εξαιρετικούς Ετινόζα και Κουμλέλη που πέτυχαν από 20 και 17 πόντους ο καθένας, ήταν σε όλη την διάρκεια ανώτερη των αντιπάλων, κρατώντας σταθερά ένα προβάδισμα από 7 έως 10 πόντους. Κάποιες στιγμές ξέφευγε με περισσότερους και κάποιες άλλες οι έμπειροι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να μειώσουν σε 5. Ακόμα και τότε όμως οι γηπεδούχοι μπορούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, είτε με το περιφερειακό σουτ, είτε με άψογα εκτελεσμένες διεισδύσεις. Και το κυριότερο; Όχι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Μπορεί να ήταν ο πολύ σταθερός Μίτροβιτς, μπορεί ο εντυπωσιακός σε ορισμένες περιπτώσεις Ναούμης, μπορεί η σταθερή αξία Έτι, μπορεί ο έτοιμος να τα βάλει με… όλους Κουμλέλης, μπορεί ο «ελεύθερος σκοπευτής» Καμάρας, μπορεί ο έμπειρος Προδρόμου… Απ’ όλους πήρε πόντους η ομάδα. Κι αυτό μπορεί να αποτιμηθεί ως το μεγαλύτερο κέρδος από τον αγώνα. Η Ένωση είναι… ομάδα και το απέδειξε περίτρανα!

Συναινετικό «διαζύγιο» με Αθανασιάδη

Απ’ την παρέα έλειπε ο Αθανασιάδης, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό και οι αιτίες εντοπίζονται στις επαγγελματικές ασχολίες του Καβαλιώτη άσου.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Η τελική διαφορά των 18 πόντων δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα, μιας και δημιουργήθηκε απ’ τα μέσα του 4ου 10λεπτου, όταν πλέον ο Ιπποκράτης αντιλήφθηκε ότι το παιχνίδι δεν γύριζε… Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 20-13, 39-30, 68-60 και 90-72.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ετινόζα 20, Μίτροβιτς 14, Παπαζούδης 3, Καμάρας 8, Ναούμης 10, Προδρόμου 5, Σταματογιάννης, Κουμλέλης 17, Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 4, Σκλήβας 7, Παππάς 2.

Ιπποκράτης (Συμεωνίδης): Λάανε 7, Μαστόρος 5, Σκούφης 6, Τρύπας 3, Ναούμης 12, Καλαμπάκας 2, Ασημακόπουλος 17, Χατζηνικόλας 7, Χαρίσης 13, Καραθωμάς, Λάμπρου.

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Βγάλαμε τον επιθετικό μας πλουραλισμό»

«Το αποτέλεσμα μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν καταφέραμε να βγάλουμε τον επιθετικό μας πλουραλισμό. Όλο αυτό το διάστημα δουλεύαμε σ’ αυτό το κομμάτι και καταφέραμε στο παιχνίδι να πάρουμε πόντους από πολλούς παίκτες, κάτι που στόχος είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Αυτό είχαμε και πέρσι και αυτό θέλω να το μεταδώσω και φέτος. Δεν πιστεύω στην προσφορά κανενός παίκτη ατομικά. Όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας και να δουλεύουμε σε ομαδικό επίπεδο. Στην άμυνα ήμασταν σταθεροί, πάντα όμως με κάποια λαθάκια και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ».

Επόμενος αντίπαλος ο Διαγόρας Δρυοπιδέων

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, που κέρδισε μετά από ένα ματς θρίλερ τον Τρίτωνα στα Σεπόλια με 80-84. Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στην έδρα της ομάδας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω. Ο νικητής του ζευγαριού θα υποδεχτεί στην έδρα του την ΑΕΚ.