ΑΟ Καβάλα: Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη… [Φωτογραφίες]

Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 0-1 στο Παραλίμνιο επί του Απόλλωνα με γκολ του Τσούτση στο 76ο λεπτό, για τον ΑΟΚ που ήταν καλύτερο και άξιζε το «διπλό»

Αν και στην διάρκεια του αγώνα παρουσίασε το γνωστό πρόβλημα της μη αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούσε, ο ΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Κέρδισε στην έδρα του περσινού πρωταθλητή του ομίλου Απόλλωνα Παραλιμνίου με 1-0, με το «χρυσό» γκολ που σημείωσε στο 76ο λεπτό ο Αλέξανδρος Τσούτσης, με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από ωραία εκτέλεσε κόρνερ του Παπαδόπουλου! Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερο από τους γηπεδούχους και πήρε αυτό που άξιζε, σε μια έδρα που στο παρελθόν παρά τις καλές εμφανίσεις που έκανε δεν μπορούσε να πάρει κάτι θετικό. Το απόγευμα της Κυριακής όμως (30/9) πήρε το «τρίποντο» στο πρώτο αλλά και στο πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της χρονιάς, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι φέτος όλα έχουν αλλάξει…

Ο αγώνας

Το παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 Καβαλιώτες, που ταξίδεψαν στο Παραλίμνιο είτε με τα δωρεάν λεωφορεία είτε με δικά τους μέσα, ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, και τον ΑΟΚ να επιβάλει την κυριαρχία από το 20ο λεπτό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μάλιστα είχε χάσει σωρεία ευκαιριών με τον Τσούτση στο 21’ και το 34’, τον Παπαδόπουλο στο 41’ και το 43’ αλλά και τον Γεμιστό. Στην επανάληψη, το Παραλίμνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, στο 63’ με κεφαλιά από κοντά του Μπονέρη που έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 76’, ήρθε η λύτρωση για την Καβάλα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Τσούτσης πρόλαβε τους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο και στην εξέδρα.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Παραλιμνίου: Σαββίδης,  Τριανταφύλλου Δ., Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Δέντσας (85′ Παναγιωτίδης),  Τριανταφύλλου Κ., Μπονέρης (85′ Λιάρας), Ζιγκερίδης (61′ Τσαούσης), Κεχαγιάς (77′ Καρυοφύλλης), Λαζαρίδης

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (80′ Τόσκας), Κέρθι (89′ Θωμαΐδης), Γεμιστός (91’ Μπαρέττας), Τσούτσης, Βαλαβανόπουλος (70′ Αδαμάκης).