Παύλος Δερμιτζάκης: «’’Γυάλιζε’’ το μάτι μας…»

Ο προπονητής του ΑΟΚ μίλησε για τη μεγάλη νίκη στο Παραλίμνιο και εκτός των άλλων ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε την ομάδα

Στην πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας γι’ αυτό το δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, στην έδρα του περσινού πρωταθλητή, αλλά και την διάθεση και την όρεξη των παικτών του, τοποθέτησε τις αιτίες της επιτυχίας στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, στο Παραλίμνιο, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο προπονητής του ΑΟΚ, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας και τόνισε ότι θεωρεί την Γ’ Εθνική αδικημένη μιας και αυτή είναι ο τροφοδότης των επαγγελματικών κατηγοριών και άρα πρέπει να χαίρει τον ανάλογο σεβασμό, επισήμανε ότι «εμείς ως ομάδα και ως τεχνικό επιτελείο προσπαθούμε μέσα από την οργανωμένη δουλειά μας να δικαιολογούμε την παρουσία μας και να δίνουμε το στίγμα μας». Για τον αγώνα δήλωσε ότι «γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία δεν είναι καλή όχι μόνο γιατί ήταν η περσινή πρωταθλήτρια του ομίλου αλλά και γιατί πρόκειται για ένα σοβαρό και οργανωμένο σύνολο, το οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει και πολύ καλά στο κύπελλο Ελλάδος. Γι’ αυτή την πορεία της μάλιστα θέλω να τις δώσω συγχαρητήρια. Γνωρίζαμε τόσο τα προτερήματα όσο και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Στην πρώτη κατηγορία ανήκαν η πολύ καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση καθώς και τα πολύ καλά στημένα. Όλη την διάρκεια της εβδομάδας δουλέψαμε πάρα πολύ σ’ αυτό το κομμάτι και θεωρώ ότι σταθήκαμε σωστά στο γήπεδο, αφού οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν χώρους, ενώ και στα στημένα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Στην δεύτερη κατηγορία (μειονεκτήματα), το μεγαλύτερο μείον τους ήταν η κούραση λόγω των αγώνων του κυπέλλου».

«Δώσαμε το στίγμα μας στην κατηγορία»

Στη συνέχεια ο κόουτς της Καβάλας μίλησε για την ομάδα του λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είχαμε πολύ καλή και γεμάτη εικόνα. «Γυάλιζε» το μάτι μας. Είχαμε κατοχή της μπάλας. Κινηθήκαμε και στον άξονα και από τα άκρα, όπως επίσης είχαμε καλές στατικές φάσεις. Κάναμε πολλά τελειώματα στις φάσεις που δημιουργήσαμε και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, ενώ μετά μπορέσαμε να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα και να πάρουμε τη νίκη. Έτσι φύγαμε νικητές από μια πολύ δύσκολη έδρα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι’ αυτή την σημαντική επιτυχία. Δώσαμε απ’ την αρχή το στίγμα μας στην κατηγορία».

«Συγκινητική η παρουσία του κόσμου»

Σ’ αυτό το σημείο πάντως ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «κανένας δεν παίρνει πρωτάθλημα με μια νίκη στην 1η αγωνιστική. Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή», ενώ ακολούθως μίλησε για τον κόσμο της Καβάλας που βρέθηκε στο γήπεδο τονίζοντας ότι «θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας όπως και ο κόσμος που την στηρίζει. Τον ευχαριστούμε για την συγκινητική παρουσία του στο γήπεδο. Μας βοήθησε και μας εμψύχωσε και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι, και με την καλή εικόνα που θα δείχνουμε στο γήπεδο θα είναι όλο και περισσότεροι στις εξέδρες». Τέλος ευχαρίστησε την ομάδα του Παραλιμνίου για την φιλοξενία τονίζοντας μάλιστα ότι «θα την ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο». Επισήμανε δε ότι «έρχομαι για πρώτη φορά εδώ και μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση και οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για ένα χωριό να έχει δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις για να δουλέψει η ομάδα του. Το Σερραϊκό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι υπερήφανο γι’ αυτήν την ομάδα»!

Παύλος Δημητρίου: «Ο ΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη»!

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της Καβάλας στην έδρα της ομάδας του ο προπονητής του Απόλλωνα Παραλιμνίου Παύλος Δημητρίου, που τόνισε ότι οι παίκτες του ΑΟΚ είχαμε μεγαλύτερη ενέργεια και ήταν μια… ταχύτητα πιο πάνω από τους δικούς του. «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για το παιχνίδι. Η Καβάλα κέρδισε και πήρε αυτό που δικαιούταν, αφού ήταν καλύτερη. Φάνηκε καθαρά μέσα στο γήπεδο ότι οι παίκτες της ήθελαν περισσότερο τη νίκη σε σχέση με εμάς. Εμείς δεν είχαμε την ενέργεια που απαιτούνταν για να διεκδικήσουμε κάτι καλό από ένα τόσο δυνατό αγώνα. Φαίνεται ότι επηρεαστήκαμε από την κούραση. Δώσαμε 4 αγώνες σε διάστημα 2 εβδομάδων και οι 3 απ’ αυτούς ήταν πολύ δυνατοί και απαιτητικοί. Η Καβάλα από τη μεριά της είχε περισσότερη ενέργεια, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και πήρε τους 3 βαθμούς. Συγχαρητήρια για τη νίκη της. Εμείς ήμασταν μια ταχύτητα πιο κάτω από τους αντιπάλους και χάσαμε γιατί δεν ήμασταν καλοί. Για εμάς το πρωτάθλημα θα αρχίσει από την επόμενη αγωνιστική».