ΑΟ Καβάλα: Πικρό «Χ» με την Πέρνη

Είχε την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες, είχε 3 δοκάρια, αλλά δεν πέτυχε γκολ και έμεινε στο 0-0 με τον Κεραυνό στο «Ανθή Καραγιάννη»

Η πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδας της Καβάλας μπροστά στο κοινό της στο «Ανθή Καραγιάννη» δεν στέφθηκε από επιτυχία. Μπορεί να μην έχασε το παιχνίδι και να περιορίστηκε στο 0-0 κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης, αλλά για τον ΑΟΚ που φέτος έχει ξεκάθαρους και υψηλούς στόχους η «λευκή ισοπαλία» αποτελεί αποτυχία, γι’ αυτό και η γεύση που έμεινε στους περίπου 500 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου ήταν πικρή!

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με την Πέρνη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και το μόνο που προσπάθησε ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις δημιουργώντας 1-2 καλές στιγμές στο 1ο μέρος. Απ’ εκεί και πέρα, αμύνθηκε αποτελεσματικά και έχοντας την τύχη με το μέρος της «τσίμπησε» τον βαθμό. Ο ΑΟΚ είχε στο 1ο ημίχρονο 10 ευκαιρίες, από τις οποίες οι δύο ήταν δοκάρια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 2ο μέρος η πίεση αυξανόταν συνέχεια, αλλά η αποβολή του Τσούτση στο 51ο λεπτό άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα! Η Πέρνη δεν βγήκε μεν στην επίθεση, αλλά απέκτησε περισσότερο αυτοπεποίθηση κι αφού η τύχη εξακολουθούσε να είναι με το μέρος της, μιας και ο ΑΟΚ σε μια φάση διαρκείας είχε και 3ο δοκάρι, πήρε αυτό που ήθελε, αφήνοντας την Καβάλα με την απογοήτευση των χαμένων βαθμών. Η θλιβερή ένταση μπροστά στα αποδυτήρια της Πέρνης, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης ενός παίκτη των φιλοξενουμένων ήρθε ως «κερασάκι» στην τούρτας της απογοήτευσης και της πίκρας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ.

Φάσεις

Στο 8’ ο Βαλαβανόπουλος «κόβει» στον Γαβριηλίδη και αυτός με πλασέ σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρίζου, ενώ στο 34’ ο Γεμιστός βρίσκει τον Βαλαβανόπουλο μέσα στην περιοχή που επίσης βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι!!!

Η Πέρνη απείλησε με τον Κωστόπουλο στο 6ο και στο 30ο λεπτό του αγώνα. Στο 40’ εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γαβριηλίδη κατέληξε σε σουτ άουτ. Στο 51’ μετά από μια ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ο Τσούτσης αποβάλλεται. Ο ΑΟΚ όπως εξακολουθεί να πιέζει και στο 70’ μετά από πάσα του Γεμιστού ο Βαλαβανόπουλος σουτάρει, όμως ο Κωνσταντάρας κόβει προ της τελικής γραμμής. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ΑΟΚ χάθηκε στο 83’, όπου σε ακόμα μια φάση διαρκείας η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και οι αμυντικοί διώχνουν σουτ του Μπαρέττα. Στο 83’ αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη ο Σουκρήογλου για επικίνδυνο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Ψάλτης (69’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (60’ Μπαρέττας),  Γεμιστός, Τσούτσης, Βαλαβανόπουλος (80’ Αδαμάκης).

Κεραυνός Πέρνης: Ρίζος, Μπαντάνης (60’ Καλτσάς), Μπουλγούρας, Λεγάτος, Κωνσταντάρας (85’ Μαρκάκης), Τσάκωνας, Λάσπατζης, Γεωργιάδης (73’ Σουκρήογλου), Μαλακός, Χαριτίδης (64’ Τζιβανόπουλος), Κωστόπουλος.

Παύλος Δερμιτζάκης: «Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, αλλά…»!

«Μετά τη νίκη με το Παραλίμνιο είχα πει ότι κανείς δεν κερδίζει το πρωτάθλημα με νίκη από την 1η αγωνιστική. Τώρα λέω ότι κανείς δεν χάνει τον στόχο του με ένα άτυχο αποτέλεσμα από την 2η. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και χρειάζεται να έχουμε υπομονή και επιμονή. Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και να μετρήσει η νίκη που κάναμε στην πρεμιέρα αλλά δεν τα καταφέραμε. Το τελικό αποτέλεσμα μας στεναχωρεί. Είμαι σίγουρος ότι τους βαθμούς που χάσαμε, θα τους κερδίσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Σε ότι αφορά την αποβολή του Τσούτση αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και με καθαρό μυαλό, ενώ για η ένταση στο τέλος δεν μου άρεσε καθόλου»

Από τη μεριά του ο προπονητής του Κεραυνού  Γιάννης Μαλαματάς είπε ότι «για την ομάδα μου η ισοπαλία στην έδρα της καλύτερης ομάδας του ομίλου είναι μεγάλη επιτυχία. Για να την κατακτήσουμε χρειαστήκαμε και την βοήθεια της τύχης ειδικά στο 2ο ημίχρονο όπου δεν είχαμε δυνάμεις»!