ΕΠΣ Καβάλας: Έντονη διαμαρτυρία για την κάρτα υγείας αθλητή

Επιστολή κάλεσμα προς τον υπουργείο υγείας και υφυπουργό αθλητισμού να δώσουν μια ακόμα παράταση στην εφαρμογή του μέτρου μιας και δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν οι περίπου 3 χιλ. αθλητές της Καβάλας

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον υπουργείο υγείας και τον υφυπουργό αθλητισμού, για την εφαρμογή από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου του μέτρου της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, εκφράζει με ανακοίνωση της η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας. Στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία τονίζεται ότι η εφαρμογή της αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη μιας και δεν υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθεί. Αυτό που ζητάει είναι να δοθεί εκ νέου παράταση για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην δύναμη της ΕΠΣΚ και ανέρχονται στις 3000 άτομα περίπου να ανταποκριθούν στην υποχρέωση, ενώ σε όλη την χώρα υπολογίζονται σε περίπου 1,5 εκατ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει και παράλληλα διαμαρτύρεται προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ότι είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή από τις 9 Οκτωβρίου 2018.

Ζητάμε την κατανόηση, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα τη σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να δοθεί από μέρους σας παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για να μπορέσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του νομού μας, που ανέρχονται περίπου στους τρεις χιλιάδες (3.000), να ανταποκριθούν σε αυτήν τους την υποχρέωση.

Το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνεστε, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστείτε ότι σε όλη τη χώρα σήμερα δραστηριοποιούνται 1.500.000 ποδοσφαιριστές».

Αναβολές αγώνων εκτός και αν…

Στην ΕΠΣΚ βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες σε συναγερμό, και όπως τονιζόταν, αν δεν άλλαζε κάτι ήταν υποχρεωμένοι να αναβάλουν τους αγώνες του Κυπέλλου για την Τετάρτη 10/10 και στη συνέχεια όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η αίσθηση που υπήρχε όμως ήταν ότι το θέμα θα λυθεί με μια νέα (τελευταία) παράταση…

Εξέταση από καρδιολόγο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης 9/10, (ημέρα λήξης της παράτασης που είχε δοθεί από την κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου), η ΕΠΣΚ απέστειλε επείγουσα επιστολή προς όλα τα σωματεία – μέλη της με την οποία τους κάνει γνωστή την διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργείου αθλητισμού, με την οποία γίνεται γνωστό ότι οι αθλητές θα μπορούν να παίρνουν την κάρτα υγείας μετά από εξέταση σε καρδιολόγο. Αν δεν εκδοθεί η σχετική κάρτα ο αθλητής δεν θα μπορεί να αγωνιστεί, κάτι που συμβαίνει για το σύνολο σχεδόν σε όλους τους συλλόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται… Αναλυτικά:

«Κύριε Πρόεδρε, Σας διαβιβάζουμε έγγραφο της ΕΠΟ και διευκρινιστική εγκύκλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, σχετικά με την κάρτα υγείας αθλητή. Σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα, η έκδοση Κάρτας Υγείας Αθλητή από 09/10/2018 είναι υποχρεωτική για όσους αθλητές (ποδοσφαιριστές) έχουν δελτίο ΕΠΟ και προς το παρόν θεωρείται μόνο από καρδιολόγο. Η θεωρημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή θα προσκομίζεται υποχρεωτικά μαζί με το δελτίο του στο διαιτητή. Τα σωματεία θα μπορούν να προμηθευτούν τις Κάρτες Υγείας Αθλητών από τη Γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας από Τρίτη 09/10/2018. Παρακαλούνται τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές τους να προχωρήσουν στην έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες».