Γιώργος Φιλόσογλου: Γεωθερμία στο κολυμβητήριο και σύγχρονα γήπεδα τένις στην Καλαμίτσα

Για τις παρεμβάσεις που γίνονται και προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο μέλλον στις αθλητικές υποδομές της Καβάλας μίλησε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Καβάλας

Για τις εξελίξεις στις αθλητικές υποδομές του δήμου Καβάλας μίλησε στον Alpha Radio 88.6 ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας, τον χλοοτάπητα του «Ανθή Καραγιάννη», την πορεία των εργασιών στο «Βερούλειο» καθώς και τις εργασίες στα 3 γήπεδα τένις στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.

Αναφερόμενος στο κλειστό κολυμβητήριο, ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι «ο βασικός σκοπός του δήμου είναι να αποκατασταθεί η ζημιά στην οροφή του κτηρίου και παράλληλα να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του, σ’ ένα έργο! Γι’ αυτό το έργο λοιπόν έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα δεν πηγαίνουν τους ρυθμούς που θέλαμε, ενώ ορισμένες φορές συναντάμε και απρόβλεπτες δυσκολίες στην πορεία. Ήδη από το 2015 ξεκίνησε η προσπάθεια για να λυθεί το θέμα της στέγης, ακόμα και με συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο διότι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Κι αυτό γιατί με άλλον κανονισμό χτίστηκε το κολυμβητήριο και άλλος άρχισε να ισχύει από ένα χρονικό σημείο και μετά».

Αυτό που επιδιώκουν στον δήμο είναι το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε όλες τις πιθανές δυνατότητες ενεργειακής αναβάθμισης, και μια απ’ αυτές είναι η γεωθερμία. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι στο σημείο εκείνο, λόγω και της εγγύτητας με την θάλασσα, μπορούμε να βρούμε πεδίο που θα μας επιτρέπει να έχουμε ζεστό νερό και να ζεσταίνουμε έτσι τα νερά της πισίνας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο στο «Ανθή Καραγιάννη» επισήμανε ότι «ήταν σε μια ικανοποιητική κατάσταση την Κυριακή, αλλά ακόμα δεν φτάσαμε στο αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Συζήτησα με τον προπονητή της ομάδας που μου είπε ότι είναι ικανοποιημένος και γνωρίζει καλά τις προσπάθειες που γίνονται. Νομίζω ότι σε 10-15 ημέρες τουλάχιστον θα είμαστε στο 90-95%».

Στο Βερούλειο οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, παρά το γεγονός ότι οι βροχές τις πήγαν λίγο πίσω. «Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει το στρώσιμο του αγωνιστικού χώρου με το χαλίκι και την άμμο που είναι η υποδομή πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί ο έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα «σηκωθεί» περίπου 40 εκατοστά. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στα αποδυτήρια (μόνωση κτλ) και με την πρώτη ευκαιρία θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού. Στο τέλος απομένει η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα στα γύρω από το κεντρικό γήπεδο, σημεία όπου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία» σχολίασε.

Τέλος στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας οι εργασίες ξεκίνησαν με μια μικρή στα γήπεδα τένις. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον φωτισμό για να μπορούν οι αθλητές να προπονούνται και τις βραδινές ώρες. Σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο στα 3 γήπεδα, άρχισε το ξήλωμα του υλικού και υπολογίζουμε ότι σε περίπου 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ταπήτων νέες γενιάς που έχουν προδιαγραφές ανθεκτικότητας 10πλασιας απ’ αυτούς που υπάρχουν τώρα. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος ενός έργου που αφορούσε παρεμβάσεις στο κλειστό των Ποταμουδίων, το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Παληού και τα γήπεδα τένις στην Καλαμίτσα» κατέληξε ο Γιώργος Φιλόσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος των εργασιών θα τοποθετηθούν και νέα αντιανεμικά πέριξ των γηπέδων. Επίσης έγιναν βελτιώσεις στις συνθήκες φωτισμού. Ειδικότερα φωτίστηκε η κεντρική είσοδος ενώ στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ τοποθετήθηκε επιπλέον φωτισμός, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η τοποθέτηση δυο νέων ταμπλό-στεφανιών, προς αντικατάσταση αυτών που καταστράφηκαν – βανδαλίστηκαν πριν από λίγο καιρό.