«Έφυγε» ο Στέφανος Καράμπελας

Ο επί 43 χρόνια εμβληματικός πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας πέθανε σε ηλικία 86 ετών – Στις 14.30 η κηδεία του από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου - Συλλυπητήρια από τον ΣΕΓΑΣ

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του αθλητισμού της Καβάλας, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τον στίβο της περιοχής, και όχι μόνο, δεν είναι πια μαζί μας. Ο Στέφανος Καράμπελας πέθανε σε ηλικία 86 ετών, σκορπώντας θλίψη στην μεγάλη οικογένεια του ΟΚΑ Καβάλας, του συλλόγου δηλαδή που επί 43 συνεχόμενα χρόνια ήταν πρόεδρος του, και στον οποίο χιλιάδες παιδιά της Καβάλας μυήθηκαν στα μυστικά του κλασικού αθλητισμού.

Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε με ανάρτηση της στην σελίδα του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού της Καβάλας στο fb, η Κατερίνα Δράκου που τον διαδέχτηκε στην προεδρία του συλλόγου και η οποία διετέλεσε επί πολλά χρόνια αθλήτρια και προπονήτρια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο Στέφανος Καράμπελας, ο ρομαντικός λάτρης του κλασικού αθλητισμού, ο πρόεδρος μας δεν είναι πια μαζί μας. Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μαζί του θα είμαστε σήμερα στις 14.30 στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου για να τον αποχαιρετήσουμε. Ιουλία, Νίκο Χρίστίνα τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Όπως είναι φυσικό η προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων του ΟΚΑΚ την Τετάρτη (10/10) αναβάλλεται λόγω πένθους, η προπόνηση όμως των ακαδημιών στις 17.00 θα γίνει κανονικά. Η διοίκηση του ΟΚΑΚ παρακαλεί τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων να βρίσκονται στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου με τη φόρμα του συλλόγου στις 14.30 για την εξόδιο ακολουθία.

ΣΕΓΑΣ: «Είχε ταυτίσει την ζωή του με τον στίβο»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέφανου Καράμπελα εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ. Αναλυτικά: «Είχε ταυτίσει τη ζωή του με τον στίβο, αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγάλη του αγάπη τον ΟΚΑ Καβάλας, ένας άοκνος εργάτης του κλασικού αθλητικού που το στίγμα ξεπέρασε τον κύκλο της Καβάλας και είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στον ελληνικό αθλητισμό.

Πρόκειται για τον Στέφανο Καράμπελα που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην Καβάλα σε ηλικία 86 ετών.

Επί 50 χρόνια διετέλεσε μέλος στο ΔΣ του ΟΚΑΚ ενώ τα 42 από αυτά ήταν στο τιμόνι του Συλλόγου ως πρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2015. Αφήνει πίσω του ένα πλούσιο αρχείο για την αθλητική δράση του αγαπημένου του Συλλόγου το οποίο ήθελε να εκδώσει αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει και αυτόν το στόχο του.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει μέλος στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Καβάλας.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 14:30 στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».