4ο Εργασιακό μπάσκετ: Ημερίδα για την βία και τους νέους κανονισμούς

Τη Δευτέρα 15 /10 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη με ομιλητές τον γιατρό γιατρός Ξενοφώντα Κροκίδη, τον γυμναστή Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον διαιτητή Κώστα Ξενικάκη

Με την διεξαγωγή μιας πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδα που θα έχει σχέση με την προετοιμασία των… μεγάλων παιδιών για να μπουν στο γήπεδο, την βία στο ομαδικά αθλήματα καθώς και την ενημέρωση όλων για τους νέους κανονισμούς στο μπάσκετ, το 4ο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ μπαίνει στην τελική ευθεία πριν το τζάμπολ. Η οργανωτική επιτροπή θέλησε με την ευκαιρία αυτή να συγκεντρώσει όλους όσους θα συμμετέχουν και στην φετινή διοργάνωση και να ξεκινήσει διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό τον θεσμό που στην ουσία (με τα άτυχα γεγονότα στο τέλος της περσινής περιόδου) έπεσε… θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Η Ανακοίνωση

Θέλοντας λοιπόν να δώσει έναν διαφορετικό τόνο στο πρωτάθλημα διοργανώνει μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην οποία θα μιλήσουν ο γιατρός Ξενοφών Κροκίδης, ο γυμναστής Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο διαιτητής Κώστας Ξενικάκης. Η ανακοίνωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αναφέρει τα εξής: «Ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σας προσκαλούν, στο πλαίσιο του 4ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης στην ενημερωτική ημερίδα που οργανώνουν με θέματα:

«Προσυμμετοχική προετοιμασία ενηλίκων ερασιτεχνών καλαθοσφαιριστών» – Ξενοφών Κροκίδης, ιατρός, πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Καβάλας.

«Η βία στα ομαδικά σπορ» – Δημήτρης Παπαδόπουλος τ. αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας.

«Ανάλυση νέων κανονισμών καλαθοσφαίρισης» – Κωνσταντίνος Ξενικάκης, διαιτητής Α1 Εθνικής κατηγορίας, Πρόεδρος Συνδέσμου διαιτητών καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ΄΄Βασίλης Βασιλικός΄΄».

Μια αποχώρηση, μια νέα παρουσία και τουλάχιστον δύο συγχωνεύσεις…

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, και αφού η προσπάθεια για την λειτουργία… draft, με το οποίο θα «τροφοδοτούνταν» οι αδύναμες ομάδες με αθλητές, δεν στέφθηκε με επιτυχία (σ. σ. η ιδέα αναμένεται να επανέλθει… δριμύτερη την επόμενη χρονιά), στο φετινό 4ο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν τουλάχιστον 17 ομάδες. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκαν αποχωρήσεις ομάδων, συγχωνεύσεις ενώ υπήρξε και μια προσθήκη! Συγκεκριμένα η ομάδα των Γυμναστών συγχωνεύτηκε μ’ αυτή των Τραπεζικών, ενώ των Ελευθέρων Επαγγελματιών θα πορευτεί μαζί με αυτή των Δικηγόρων. Η ομάδα που έκανε πέρσι για πρώτη φορά την εμφάνιση της, αλλά δεν θα κατεβεί τη νέα χρονιά είναι των Δημοτικών Υπαλλήλων, ενώ η νέα προσθήκη θα είναι η ομάδα της Coca-Cola! Ερωτηματικό υπάρχει για την ομάδα των Πυροσβεστών, όπου οι πιθανότητες να κατεβεί και φέτος αυτόνομα είναι λίγες, όμως υπάρχει πιθανότητα να συγχωνευτεί με κάποια άλλη!

Αυστηρό ποινολόγιο

Οι νέοι «κανόνες του παιχνιδιού» που θα ισχύσουν από την φετινή χρονιά είναι λίγο ή πολύ γνωστοί και έχουν κυρίως να κάνουν με την προσπάθεια εξάλειψης των φαινομένων όχι μόνο της βίας στα γήπεδα, αλλά ακόμα – ακόμα και της έντασης στους αγωνιστικούς χώρους και τις εξέδρες! Γι’ αυτό και αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος νέο ποινολόγιο που θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά των παικτών μέσα στα γήπεδα. Οι προετοιμασία για την έναρξη της σαιζόν έχουν ολοκληρωθεί και έτσι μετά την ημερίδα, θα μαζευτούν επίσημα οι συμμετοχές των ομάδων και στην συνέχεια άμεσα θα γίνει η κλήρωση και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι αγώνες με την ελπίδα ότι η περσινή θλιβερή κατάληψη να μην επαναληφθεί…