Energean Kavala BC: Σκόρπισε (96-74) τον Απόλλωνα Πατρών! [Φωτογραφίες]

Εμφατική νίκη και άκρως πειστική εμφάνιση για το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη που πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο που βρέθηκε στο «Αλ. Δήμογλου»

Με μια άκρως πειστική εμφάνιση, στην οποία φάνηκαν όλες οι αρετές που έχει ως ομάδα καθώς και το βάθος που διαθέτει στον πάγκο, η Energean Kavala BC πήρε, το απόγευμα του Σαββάτου, το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς συντρίβοντας στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας τον Απόλλωνα Πατρών με 96-74! Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη συνάντησε δυσκολίες μόνο στο 1ο δεκάλεπτο, όταν οι αντίπαλοι έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια και κατάφεραν να είναι μαζί στο σκορ (15-15). Από το 2ο 10λεπτο όμως και μετά «πάτησε γκάζι» και διατηρούσε σταθερά μια διαφορά 15 πόντων, ενώ στο τέλος πέρασε και τους 20 για να φτάσει στους 22, προσφέροντας μάλιστα ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον να φωνάξει για πρώτη φορά φέτος το γνωστό σύνθημα «Ένωση – Ένωση»!

Δύναμη, πάθος και πετυχημένο ροτέισον…

Το κύριο συστατικό της νίκης της Ένωσης ήταν η προσήλωση στην άμυνα, όπου έπαιξε με πάθος και δύναμη, καθώς και οι πολύ καλά δουλεμένες κινήσεις στην επίθεση, που έδωσαν αυτοπεποίθηση σε όλους τους παίκτες που «πυροβολούσαν» με πολύ μεγάλα ποσοστά ευστοχίας από μέση αλλά και κυρίως από μακρινή απόσταση και πίσω από την γραμμή των 7.75. Εκείνο όμως που έκανε την ομάδα να ξεχωρίσει και να μην δώσει στους αντιπάλους κανένα περιθώριο αντίδρασης – απάντησης μέσα στο γήπεδο, ήταν το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα. Αποτέλεσμα ήταν να χριστούν σκόρερ οι 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Καραπιπερίδης. Μόνο ο νεαρός Παπαζούδης που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά δεν σκόραρε.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σκλήβας με 18 πόντους, που τα πήγε περίφημα μπροστά στον ψηλότερο Δημακόπουλος, ενώ 18 πέτυχε και ο Ναούμης που είχε 4 στα 5 τρίποντα! 16 πόντους σημείωσε ο Καμάρας που «πυροβολούσε» και μακριά αλλά και κοντά από το καλάθι, και 11 η σταθερή αξία Μίτροβιτς. Αλλά και τα άλλα παιδιά που έπαιζαν, βοήθησαν και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα πήραν πάνω τους φάσεις και είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα, αφήνοντας έτσι πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 15-15, 51-36, 72-57, 96-74

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ετινόζα 8 (1), Μίτροβιτς 11, Παπαζούδης, Καμάρας 16 (2), Ναούμης 18 (4), Προδρόμου 5, Κουμλελής 5 (1), Πιεβάλιτσα 2, Φλιάτης 3 (1), Σκλήβας 18, Παπάς 6 (2), Σταματογιάννης 4.

Απόλλων Πατρών (Βουρνάς): Παπάς 3 (1), Βλάχος, Τζαϊδάς 12, Παπαβασιλόπουλος, Μπέμπης 14 (2), Κασπίρης, Μολφέτας 18 (2), Ζούμπος 10 (2), Μπαζίνας 1, Εζόμο 5, Δημακόπουλος 11.

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

«Το συναίσθημα που κυριαρχεί μετά από αυτή την εμφάνιση είναι χαρά, η οποία βέβαια πρέπει να κρατήσει σήμερα και αύριο μιας και μετά βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Πήραμε την πρώτη μας νίκη και χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί επίσης θέλαμε να δώσουμε χαρά και στον κόσμο μας. Ευελπιστούμε να έχουμε την ίδια εικόνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι μας, πιέσαμε τον αντίπαλο, ενώ είχαμε και πλουραρισμό σε ότι αφορά την χρησιμοποίηση των παικτών. Δεν θέλουμε να στηριζόμαστε σε έναν ή δύο παίκτες και αυτό λειτούργησε πολύ καλά απόψε».

Νίκος Βουρνάς: «Δίκαιη η νίκη της Καβάλας. Η τελική διαφορά την αδικεί…»

«Η νίκη της Καβάλας ήταν απόλυτα δίκαιη. Μάλιστα μπορώ να πω ότι το τελικό σκορ την αδικεί. Εγώ είχα δηλώσει μετά την καλή εμφάνιση μας στην εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό, ότι αν μέναμε σ’ αυτήν καλή εικόνα που δείξαμε θα συντριβόμασταν από την Καβάλα, όπως και έγινε. Η Καβάλα είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με κάθε παίκτη να έχει τον ρόλο του μέσα στο παιχνίδι, που πήρε ενέργεια από την καλή της άμυνα. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Εμείς αν συνεχίσουμε έτσι, και με τα πολλά προβλήματα που έχουμε, πιστεύω ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για την Β’ Εθνική. Μέχρι και λίγες ημέρες πριν από την έναρξη δεν ήταν σίγουρο ότι θα κατεβούμε στο πρωτάθλημα».

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:
Χαρίλαος Τρικούπης – Πευκοχώρι  72-48
Ιωνικός Νικαίας – Καστοριά  72-62
Καβάλα – Απόλλων Πάτρας  96-74
Κόροιβος – Μαρούσι  86-72
Ηρακλής – Καρδίτσα
Ιπποκράτης Κω – Ψυχικό 85-83 (κ.α. 58-58, α’ παρ. 72-72)
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Εθνικός  86-60
Ερμής Αγιάς – Αμύντας 75-74

Με τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο ο ετήσιος αγιασμός

Εν τω μεταξύ, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ο ετήσιος αγιασμός του συλλόγου. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά στην ομάδα και ευλόγησε ένα – ένα όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού! Ο πρόεδρος της Energean -Kavala BC Βαγγέλης Παππάς αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο, παρέδωσε 20 Κάρτες Διαρκείας στην Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, για να τις διαθέσει με τη σειρά της σε φίλους του αθλήματος, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ανδρικής ομάδας.