ΑΟ Καβάλα: «X» με το Άβατο, «ήττα» από την διαιτησία [Φωτογραφίες]

Πήρε 0-0 στην Ξάνθη, παίζοντας από το 38’ με 10 παίκτες, λόγω άδικης αποβολής του Γεμιστού, από τον διαιτητή Τζουμαλάκη που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι… «μαρς»

Στον αγώνα με την Πέρνη, οι μουρμούρες για την διαιτησία ήταν πολλές στο τέλος του αγώνα και η διαπίστωση ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτόν τον τομέα κοινή! Το απόγευμα της Κυριακής στην Ξάνθη, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι πείστηκαν! Ο παράγων διαιτησία όχι μόνο είναι απέναντι στον ΑΟΚ, αλλά είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικός! Η ομάδα της Καβάλας αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Άρη Αβάτου στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, έχοντας απέναντι της τον διαιτητή Απόστολο Τζουμαλάκη από τις Σέρρες, ο οποίος φρόντισε με συγκεκριμένες κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο να επηρεάσει την ροή του αγώνα και μειώσει δραστικά την δυνατότητα του ΑΟΚ να διεκδικήσει τη νίκη.

Αρχικά οι «άγριες» διαθέσεις του φάνηκαν με την αποβολή του Γεμιστού στο 38ο λεπτό, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για «θέατρο», όταν μαρκαρίστηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πράγματι ο επιθετικός του ΑΟΚ έπεσε στο χορτάρι, αλλά δεν ζήτησε τίποτα από τον διαιτητή που όμως βρήκε την ευκαιρία να αφήσει με 10 παίκτης τους φιλοξενούμενους, μιας και είχε «κιτρινήσει» τον ίδιο παίκτη λίγο νωρίτερα σε μια ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου, όπου έπρεπε να σφυριχτεί ένα απλό φάουλ και τίποτα άλλο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα ο Σερραίος διαιτητής έκλεισε στην κυριολεξία τα μάτια σε καθαρή περίπτωση πέναλτι, όταν αμυντικός των γηπεδούχων Μίλερ βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή σε σουτ του Γιαντσίνοβιτς. Η ένταση που προκλήθηκε στην πλευρά της Καβάλας ήταν μεγάλη, όμως το κακό έγινε… Στην επανάληψη οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες με κορυφαία αυτή του 81’ για το Άβατο, με τον Δόντσο που πλάσαρε άουτ!

«Εξυπνάδες» με τα εισιτήρια, κάκιστη φιλοξενία…

Το… κακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν άρχισαν οι «εξυπνάδες» με τα εισιτήρια. Όπως καταγγέλλουν οι παράγοντες του ΑΟΚ, τα εισιτήρια των 5 ευρώ αποσύρθηκαν από το εκδοτήριο από τις 14.00 και επανήλθαν ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες λίγα λεπτά πριν τις 16.00, όταν ο κύριος όγκος των φιλάθλων της Καβάλας μπήκαν στο γήπεδο πληρώνοντας 10 ευρώ. Όσο για την φιλοξενία, οι περιγραφές από το στρατόπεδο των φιλοξενούμενων μιλάνε για πλήρη αδιαφορία και κάκιστη αντιμετώπιση.

Οι Συνθέσεις

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεματάς, Μίλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σιχλοιμίρης (83’ Γκέκας), Δόντσος, Κοτόπουλος (75’ Μελισσόπουλος), Σαρηγιαννίδης, Λαζαρίδης (63’ Βαφειάδης).

Καβάλα: Δήμιζας, Ζερης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (83’ Μπαρέττας), Ψάλτης (58’ Κέρθι), Γεμιστός, Γιατσίνοβιτς, Βαλαβανόπουλος (65’ Αδαμάκης).