Παύλος Δερμιτζάκης: «Όλα τα πεσίματα μέσα στην περιοχή δεν είναι κάρτες…»!

Για την αποβολή του Γεμιστού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα μίλησε ο προπονητής του ΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας την «τραβηγμένη»

Κριτική στον διαιτητή Τζουμαλάκη που απέβαλε με 2 αυστηρότατες κίτρινες τον Γεμιστό, άσκησε ο προπονητής της Καβάλας Παύλος Δερμιτζάκης τονίζοντας με έμφαση ότι «όλα τα πεσίματα των παικτών μέσα στην περιοχή δεν τιμωρούνται με κάρτες» πόσο μάλλον όταν φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επιθετικός του ΑΟΚ έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο αμυντικό. Η αποβολή αυτή άλλαξε τα πλάνα της ομάδας στο 2ο μέρος και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τον τεχνικό του ΑΟΚ, το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία πιστεύω ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος γιατί πραγματικά κάνει βήματα ανάπτυξης. Παρακολουθούσε ότι στο κύπελλο Ελλάδος έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει καλά και παίζει καλό ποδόσφαιρο, κάτι που σίγουρα οφείλεται και στον προπονητή του Γιώργο Μαραντά. Το παιχνίδι από μόνο του είχε ένα ακόμα επιπλέον βαθμό δυσκολίας για εμάς. Προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα μας και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον αγώνα, όπως το ίδιο θέλουμε να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε δύναμη και πάθος με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, είχαμε την κατοχή της μπάλας, προσπαθήσαμε να βγάλουμε συνδυασμούς χωρίς όμως να είμαστε απειλητικοί στην επίθεση. Η αποβολή του Γεμιστού όμως στο 40’, που ήταν πάρα πολύ «τραβηγμένη» μας άλλαξε τα σχέδια. Γι’ αυτή την φάση θέλω να πω ότι μπορεί να μην ήταν πέναλτι, αλλά σίγουρα δεν ήταν και κίτρινη κάρτα! Όλα τα πεσίματα που γίνονται στην μεγάλη περιοχή δεν είναι κάρτες, γιατί ένας ποδοσφαιριστής μπορεί χάσει την ισορροπία του, μετά από επαφή με την αντίπαλο και να πέσει! Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν να μείνουμε για ακόμα ένα παιχνίδι και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο.

«Τέτοια παιχνίδια μας δυναμώνουν…»

Συνεχίζοντας ο τεχνικός της Καβάλας δήλωσε ότι «παρ’ όλα αυτά τα παιδιά δεν έδωσαν την δυνατότητα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή. Στο ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές στην τακτική και οι αλλαγές παικτών που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν με βάση τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ο αντίπαλος πίεζε περισσότερο, αλλά χωρίς ουσία, μιας και εμείς ήμασταν αυτοί που ελέγχαμε το παιχνίδι. Γενικά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Τέτοια παιχνίδια μας δυναμώνουν, μας δίνουν αυτοπεποίθηση και θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί στην συνέχεια. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κόσμο της Καβάλας που μας βοήθησε σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Θέλουμε να τον έχουμε κοντά μας, γιατί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που θα έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας».

Γιώργος Μαραντάς: «Δυνατό παιχνίδι, δίκαιο το αποτέλεσμα»

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Άρη Αβάτου δήλωσε ότι «το παιχνίδι κύλησε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Είχε δύναμη, πάθος και ένταση. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, και ο αντίπαλος είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς να δημιουργήσει καμία ευκαιρία. Απλά εμείς δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι, κάτι που έγινε όμως στο 2ο ημίχρονο. Σίγουρο αυτό οφείλονταν και στο ότι ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο, άλλα όταν συμβαίνει αυτό κλείνεις περισσότερο τις γραμμές σου οπότε είναι δύσκολο να δημιουργήσει η άλλη ομάδα. Περιμέναμε να κάνουμε 1-2 ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι. Η ευκαιρία αυτή έγινε αλλά το γκολ δεν μπήκε. Η Καβάλα στο 2ο μέρος προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι, είτε με στατικές φάσεις, είτε με αντεπιθέσεις αλλά δεν έγινε ούτε αυτό. Γενικά ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, που το αποτέλεσμα του ήταν δίκαιο. Έγιναν κάποιες πολύ δυνατές, προσωπικές μονομαχίες, και νομίζω ότι έτσι θα είναι τα παιχνίδια με ομάδες που θα βρίσκονται στην κορυφή. Θέλαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η προσπάθεια των παιδιών όμως ήταν πολύ καλή και μας δίνει την δυνατότητα να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Η Καβάλα είναι μια μεγάλη ομάδα, που πλέον έχει έναν καλό προπονητή και θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτό που θέλει».