ΑΟ Καβάλα: Ξέσπασε (4-0) στον Πανσερραϊκό… [Φωτογραφίες]

Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που κέρδισε με άνεση τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της βαθμολογίας, με ένα γκολ του Γιαντσίνοβιτς, δύο εύστοχα πέναλτι του Παπαδόπουλου και ένα αυτογκόλ

Κάθε λόγο να είχε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι ήταν στο στρατόπεδο του ΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό το απόγευμα της Κυριακής (21/10) στο «Ανθή Καραγιάννη». Η ομάδα όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει με άνεση 4-0, όχι μόνο πήρε αυτό που άξιζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με βάση την εικόνα που παρουσίασε, αλλά και ξέσπασε πάνω σ’ έναν αντίπαλο που είχε μόνο νίκες στις 3 πρώτες αγωνιστικές, ύστερα από τις δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ με Πέρνη και Άβατο! Αυτή τη φορά επίσης ο παράγων τύχη δεν γύρισε την πλάτη στους Καβαλιώτες που έχοντας στο πλευρό τους όλο και περισσότερο κόσμο στις κερκίδες τους αποζημίωσαν με μια εμφατική νίκη κερδίζοντας μάλιστα και το ζεστό τους χειροκρότημα στο τέλος.

Γκολ στην πρώτη ευκαιρία…

Ο ΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στον αγώνα στο 15ο λεπτό με τον Γιαντσίνοβιτς μετά από ωραίο συνδυασμό από δεξιά με τον Ζέρη. Ο δεξιός μπακ της Καβάλα 8 λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε από τον Ζιώγα, με τον Παπαδόπουλο να ευστοχεί και να κάνει το 2-0. Στο 30’ ο κινητικότητας Γεμιστός έκανε ένα σουτ που έφυγε άουτ και στο 33’ σουτ του Παπαβασιλείου έφυγε άουτ. Στο 44’ ο Πανσερραϊκός χάνει σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Καστριτσέα μετά από κόρνερ, ενώ με την συμπλήρωσε του 45λεπτου  ακυρώνεται γκολ με κεφαλιά του Γιαντσίνοβιτς ως οφσάιντ.  Στο 2ο μέρος και συγκεκριμένα στο 51’ ο Ζιώγας και πάλι αποπίπτει σε πέναλτι, όταν η μπάλα χτυπάει στο χέρι του σε προσπάθεια του Μπαρέττα, και ο Παπαδόπουλος ευστοχεί για 2η φορά κάνοντας το 3-0.  Το τελικό σκορ διαμορφώνεται δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από επέλαση του Λυμπεράκη από αριστερά, κάνει παράλληλη σέντρα και στην προσπάθεια του να διώξει ο Αποστολόπουλος την στέλνει στην εστία της ομάδας του κάνοντας το 4-0!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης (56’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (75’ Βαλαβανόπουλος), Ψάλτης (66’ Κέρθι) , Γεμιστός, Γιαντσίνοβιτς, Τσούτσης (38’ Μπαρέττας).

Πανσερραϊκός: Γιαννακίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος (56’ Νέδος), Κούτλας, Πούφλης (58’ Παπαδόπουλος) , Πέτρου, Ζιώγας, Παπαβασιλείου (81’ Βανδουρίδης), Βλαχόπουλος (57’ Βαρδακώστας), Ομπόσου.

Παραλειπόμενα

  • Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρακολούθησαν τον αγώνα οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Μαλιούφας και Λαγωνίδης
  • Στο ημίχρονο του αγώνα μέλη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλα κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των φιλοξενούμενων με τους οποίους διατηρούν πολύ καλές σχέσεις από το παρελθόν.
  • Από την εξέδρα παρακολούθησε τον αγώνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Καβάλας Κώστας Μαρκόπουλος.

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Μόνος πρώτος ο Ορφέας Ξάνθης

Μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρέθηκε ο Ορφέας Ξάνθης, μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ ΑΟΚ και Νέστος που κέρδισαν με το ίδιο σκορ (4-0) Πανσερραϊκό και Ασπίδα Ξάνθης αντίστοιχα, πλησίασαν στην 3η θέση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 4ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως οι εξής:
Αετός Ορφανού – Απόλλων Παραλιμνίου 2-1
Πέρνη – Άρης Αβάτου 3-0
Σιδηρόκαστρο – Αλέξανδρος Κιλκίς 0-3
Καβάλα – Πανσερραϊκός 4-0
ΠΑΟΚ Κοσμίου – ΑΕ Καλαμπακίου 2-0
Ασπίδα Ξάνθης – Νέστος 0-4
Ορφέας Ξάνθης – Εθνικός Αλεξ/πολης 2-1

Η Βαθμολογία

  1. Ορφέας Ξάνθης 10 (8-5)
  2. Πανσερραϊκός 9 (9-5)
  3. Νέστος Χρυσούπολης 8 (10-4)
  4. ΑΟ Καβάλα 8 (5-0)
  5. Αετός Ορφανού 7 (8-5)
  6. Άρης Αβάτου 7 (6-3)
  7. Αλέξανδρος Κιλκίς 6 (4-1)
  8. Εθνικός Σιδηροκάστρου 5 (2-4)
  9. Κεραυνός Πέρνης 4 (3-2)
  10. Απόλλων Παραλιμνίου 4 (3-4)
  11. ΠΑΟΚ Κοσμίου 4 (3-5)
  12. Ασπίδα Ξάνθης 3 (2-11)
  13. ΑΕ Καλαμπακίου 1 (3-10)
  14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0 (3-10)

Η Επόμενη Αγωνιστική

Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου
Αλέξανδρος Κιλκίς – Αετός Ορφανού
Πανσερραϊκός – Κεραυνός Πέρνης
ΑΕ Καλαμπακίου – Εθνικός Σιδηροκάστρου
Νέστος Χρυσούπολης – ΑΟ Καβάλα
Εθνικός Αλεξ. – ΠΑΟ Κοσμίου
Ορφέας Ξάνθης – Ασπίδα Ξάνθης